2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin: Nem tudnának győztesként távozni azok, akik Oroszországot megtámadják

Nem tört volna ki a harmadik világháború, ha Oroszország elsüllyesztette volna azt a brit rombolót, amely a Krímnél megsértette a tengeri határát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai élő tévéműsorban, nézői kérdésekre válaszolva.

 

„Még ha el is süllyesztettük volna ezt a hajót, akkor is nehezen tudnám elképzelni, hogy a harmadik világháború szélére kerültünk volna, mert azok, akik ezt csinálják, tudják, hogy nem tudnak győztesként kikerülni ebből a háborúból”

– mondta.

Putyin a Defender romboló esetét „összetett provokációnak” nevezte, mert a brit hadihajó múlt szerdai határsértését megelőzően az amerikaiak egy felderítőgépet küldtek a térségbe Krétáról. A brit rombolót az Ukrajnától elcsatolt Krím félsziget közelében figyelmeztető lövésekkel és bombavetéssel kényszerítettek az orosz területi vizek elhagyására.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Defender múlt szerdán három kilométer mélyen behatolt Oroszország területi vizeire a Fiolent-fok közelében, és csak azt követően változtatott irányt, hogy egy orosz őrnaszád két figyelmeztető lövést adott le, egy SZU-24M típusú repülőgép pedig négy bombát dobott le a haladási útvonalára. Az incidens miatt az orosz diplomáciai tárca csütörtökön bekérette moszkvai a brit nagykövetet, hogy kifejezze tiltakozását.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató