2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Sz.ros olaszok, megöllek titeket" – üvöltötte az olasz család házát szétverő migráns

Ventimiglia városában kövekkel dobálta be az ablakokat egy migráns, Firenzében pedig megkéselt két embert egy egyiptomi férfi, miután megkérték, hogy a buszon vegyen fel maszkot, de ő erre nem volt hajlandó – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség olasz forrásokra hivatkozva.

Fokozódik az erőszak az olaszországi Ventimigliában, a francia határ melletti Imperia tartományban.

EGY MAGHREB NEVŰ MIGRÁNS, AKI VALÓSZÍNŰSÍTHETŐEN ALKOHOL VAGY KÁBÍTÓSZER ÁLTAL BEFOLYÁSOLT ÁLLAPOTBAN VOLT, KÖVEKKEL DOBÁLTA AZ APROSIO UTCÁBAN LÉVŐ HÁZAKAT, ÉS AZZAL FENYEGETTE A LAKÓKAT, HOGY MEGÖLI ŐKET.

Később bejutott az egyik épületbe, ahol rugdosta az ajtókat, és a folyosón lévő tárgyakat is megrongálta.

Sz.ros olaszok, megöllek titeket,

üvöltözte a migráns, és folytatta a ház szétverését.

Az emberek fel vannak háborodva, hogy egyre több erőszakos támadást követnek el migránsok helyiek ellen.

Minden este ugyanaz a történet, félünk hazamenni, ezeknek az embereknek a túszai vagyunk,

mondta az egyik helyi lakos.

A nyár beköszöntével egyre rosszabb a helyzet a városban, pár napja a rendőrség és a város higiéniai szolgálatának dolgozói megtisztították a Ventimiglia közelében fekvő sátortábort, ahol azok az illegális bevándorlók tartózkodnak, akiket a francia hatóságok nem engedtek át a határon. A takarítás után azonban a migránsok visszaköltöztek a közterekre, a strandokra, és a vasút közelébe is.


FIRENZÉBEN EGY 31 ÉVES EGYIPTOMI ILLEGÁLIS MIGRÁNS KEZDETT ÁMOKFUTÁSBA, MIUTÁN EGY BUSZON MEGKÉRTÉK, HOGY VEGYEN FEL MASZKOT.

Az egyiptomi anélkül szállt fel a buszra, hogy a járvány terjedésének megfékezésére szolgáló maszkot viselt volna. A buszsofőr megkérte a férfit, hogy vegyen fel maszkot, de az egyiptomi figyelmen kívül hagyta a kérést, és maszktalan maradt. Egy 52 éves férfi közbelépett, és megismételte a sofőr kérését, erre

A MIGRÁNS ÚGY REAGÁLT, HOGY EGY KÉSSEL A FÉRFIT FEJEN ÉS KARON SZÚRTA.

A sofőr eközben megállította a buszt, az utasok pedig körülvették a támadót.

A MIGRÁNS TÖBBSZÖR MEGRÚGTA ÉS MEGÜTÖTTE A SÉRÜLT FÉRFIT, ÉS AZ ÁLDOZAT SEGÍTSÉGÉRE SIETŐ 63 ÉVES NŐ KEZÉT IS MEGSZÚRTA.

A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a támadás helyszínére, de amikor megpróbálták letartóztatni a késelőt, az megtámadta őket is, és megpróbált elmenekülni.

A rendőrök a férfit súlyos testi sértésért, hivatalos személy elleni erőszakért, és kárt okozó tárgyak indokolatlan birtoklásáért tartóztatták le.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató