2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Friss kutatás: Jakab megsemmisült, Dobrev megelőzte Kamu Gerit

A Pulzus kutató legfrissebb felmérése szerint, amelyet az ATV megbízásából készítettek, a teljes lakosság körében jelenleg Dobrev Klárát tartják legtöbben a legalkalmasabbnak a közös miniszterelnök-jelölti posztra. Dobrev után alig egy százalékkal lemaradva Karácsony Gergely a második, míg Jakab Péter a harmadik helyen áll.

A válaszok nemek közötti megoszlása tekintetében Dobrev Klára esetében tapasztalható a legnagyobb különbség: a DK jelöltjét 4 százalékkal több nő tartja a legalkalmasabbnak, mint férfi.

 

A felmérés szerint a teljes lakosság 19 százaléka tartja a legalkalmasabbnak Dobrev Klárát. Karácsony Gergely 18, Jakab Péter 13 százalékot kapott. Őt követi Márki-Zay Péter 9, majd Fekete-Győr András 4 százalékkal. Pálinkás Józsefet 3 százalék tartja a legalkalmasabbnak, 34 százalék viszont nem válaszolt.

 

A kutatás szavazói csoportok szerint is megvizsgálta, ki kit tartana a legalkalmasabbnak a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölti pozícióra. Itt a kormánypárti szavazók nagy része nem válaszolt, viszont minden jelöltet összevetve Márki-Zay Péter és Jakab Péter kapta tőlük a legtöbb szavazatot (6-6 százalék).

Körükben a második helyen Pálinkás József végzett, a harmadik helyen pedig Dobrev Klára áll. Az ellenzéki szavazók esetében saját válaszadói között Dobrev Klára van az élen: 32 százalékuk rá szavaz, míg a párt nélküliek közül 23 százalék támogatja. A Karácsony Gergelyt legalkalmasabbnak tartók közül mindössze 1 százaléknyian vannak a kormánypárti szavazók, míg az ellenzékiektől és párt nélküliektől ugyanannyi voksot (27-27 százalék) kapott.  

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató