2021. augusztus 02. - Lehel
EUR : 357.62
USD : 300.34
Időjárás ikon36°20°

Bocsánatot kért Hollandia, mert Soros-szervezetek megsértették a hágai magyar nagykövetséget

Elnézést kért a holland külügyminisztérium a hágai magyar nagykövetségtől, hogy pár nappal ezelőtt álcivil szervezetek megsértették a magyar diplomáciai képviselet sértetlenségét és méltóságát - értesült biztos forrásokból az Origo.

Az ügy hátterében az áll, hogy Soros által támogatott szervezetek a magyar nagykövetség épületénél tartottak demonstrációt a pedofilok elleni szigorúbb hazai szabályozás és a gyermekek fokozottabb védelmét garantáló magyar törvény miatt.A holland külügyminisztérium levélben ismerte el, hogy megsértették Magyarország hágai nagykövetségének a méltóságát és diplomáciai sérthetetlenségét - értesült az Origo.

A holland külügyi tárca abban a levélben ismerte el, amit a magyar külképviseletnek küldött. Mint ismert, a Soros György által finanszírozott Amnesty International korábban szivárványszíneket festett a nagykövetség épületére, valamint egy szivárványos zászlót is akasztottak a nagykövetség kapujára. A Soros-féle álcivil szervezet egyébként a pedofilok szigorúbb megbüntetése és a gyermekek védelme ellen tiltakozott.

A holland külügy amiatt is magyarázkodott, hogy szerintük bár a rendőrség gyorsan odaért a helyszínre, de néhány személynek sikerült egy szivárványos zászlót a nagykövetség kapujára akasztania. Mindez azt mutatja, hogy a rendőrök nagy valószínűséggel nem végezték a feladatukat maximális erőfeszítéssel, hogy a magyar nagykövetség területét megvédjék.

A történtek miatt a holland külügy elnézést kért a magyar féltől, és azt is közölték, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató