2021. augusztus 04. - Dominika, Domonkos
EUR : 356.85
USD : 300.25
Időjárás ikon28°17°

Putyin: valójában még jót is tettek Oroszországnak az amerikai szankciók

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt nyilatkozta tegnap az orosz lakosságnak adott tájékoztatón, hogy az amerikai szankcióknak pozitív oldalai is voltak, hiszen Oroszország elkezdett előállítani egy csomó olyan technológiát, melyet korábban külföldről importált – írja a CNN.

Oroszországra 2014 óta nehezedik egyre növekvő szankciós nyomás; a nyugati országok számos korlátozást szabtak ki az országra a Krím annektálása, az amerikai választásokba való beavatkozás, a Navalnij-ügy, a Szkripal-ügy, illetve számos más vitás kérdés miatt.

Vlagyimir Putyin elnök tegnap azt mondta egy televíziós szereplés alkalmával, hogy Oroszország nem csupán idomulni tudott a szankciós nyomáshoz, de számos tekintetben még jól is jött ez nekik, hiszen a tiltott technológia-import helyett sok terméket helyileg kezdtek el előállítani. Putyin erre példának a MIR fizetési rendszert hozta fel, amely szerinte erősítette az ország pénzügyi rendszerét.

Hozzátette: annak is pozitív hatása volt, hogy megtiltotta a Biden-kormány az orosz kötvények másodpiaci kereskedését, hiszen Putyin szerint ez „csökkentette az állami és kereskedelmi szektor teljes adósságát.”

Gondolatait azzal zárta az orosz elnök, hogy nem félemlítik meg Oroszországot a nyugati szankciók, viszont reméli, hogy javulnak majd az amerikai-orosz kapcsolatok.

Forrás: Portfolio

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató