2021. július 31. - Oszkár
EUR : 358.81
USD : 302.1
Időjárás ikon34°20°

Viszlát szigor: Megvan az 5,5 millió beoltott

A beoltottak száma elérte az 5,5 milliót. Szombattól nem kell maszk!


– közölte a kormány a hivatalos Facebook-oldalán péntek délután. Orbán Viktor egyébként már szokásos pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy a mai napon meglesz az enyhítésekhez szükséges 5,5 millió beoltott.

Szombattól tehát a következő szabályok érvényesek:

-A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken (közterületeken már most sem kell maszk), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.


-A védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra


-Megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 nm/vásárló, és a távolságtartási szabály)


-Családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.


-Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.


-Az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató