2021. november 29. - Taksony
EUR : 367.69
USD : 326.4
Időjárás ikon

A Fekete-tenger fölött hadgyakorlatozott az orosz légierő

Tucatnyi harci gép bevetésével hajtott végre hadgyakorlatot az orosz légierő a Fekete-tenger fölött - közölte szombaton az orosz Fekete-tengeri Flotta.

A gyakorlatozáson Szu-34, Szu-30SM és Szu-24M típusú vadászbombázókat, valamint Szu-27 típusú vadászgépeket vetettek be. Azt modellezték, hogy hogyan hárítanák el egy ellenséges hajó orosz felségterület elleni támadását a levegőből. 

Az orosz hadgyakorlat válasz volt arra a Fekete-tengeren jelenleg is zajló, kéthetes, See Breeze (tengeri fuvallat) fedőnevű tengeri hadgyakorlatra, amelyben Ukrajna, az Egyesült Államok és más NATO-tagállamok katonái vesznek részt.

Az orosz vezetés provokációnak tartja a nyugati hadgyakorlatot, amelyben összesen több mint 30 ország több mint 30 hadihajója, 40 repülőgépe és 5 ezer katonája vesz részt.

A múlt héten az orosz haderő figyelmeztető lövésekkel késztette útvonala módosítására a Defender brit hadihajót a Krím félsziget közelében. A Defenderrel közösen járőröző Evertsen holland fregatt legénysége arról számolt be, hogy orosz vadászgépek extrém alacsony, "figyelmeztető" repüléseket hajtottak végre a hajó fölött, ami miatt Hollandia hivatalosan is tiltakozott Moszkvánál.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató