2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Cellájában akasztotta fel magát a győri pedofil

Önkezével vetett véget az életének a zárkájában egy férfi a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben múlt szerdán a hajnali órákban. Az öngyilkost nyolc nappal a halála előtt, június 22-én ítélték nem jogerősen kilenc év börtönre pedofília miatt – tudta meg a Blikk.


Még februárban történt, hogy a Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály dolgozói információt kaptak arról, hogy az egyik internetes társkeresőn egy férfi lehetőséget keresett arra, hogy gyermekkorú fiúval szexuális kapcsolatot létesítsen. A szolgáltatásokért minden megkezdett 3 óráért 60 ezer forintot fizetett volna. Ugyanezen az alkalmazáson keresztül H. Ervin egy fiúgyermekről már küldött pornográf képeket a “közvetítőjének”. A nyomozócsoport találkozót szervezett a férfival, amelynek során a gyanúsított az előre megbeszélt pénzösszeggel érkezett a győri helyszínre, ahol a műveleti egység elfogta. Elfogását követően a férfi beismerő vallomást tett, és az is kiderült, hogy hasonló jellegű szexuális cselekményért már korábban elítélte a bíróság – írta még áprilisban a Police.hu.

Első fokon kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, büntetését azonban már nem töltheti le, ugyanis a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben felakasztotta magát.

Az ügyfelem valóban öngyilkos lett, a zárkájában lévő mosdóban oltotta ki az életét. Ugyan többen is voltak a cellában, de erre a helyiségre senki nem láthatott rá, így elkerülhetetlen volt a tragédia. Nem tehetett róla senki. A búcsúlevelét is megtalálták, amiben a súlyos ítéletére hivatkozott. De írásában a bíró szerinte személyeskedő megjegyzéseit is nehezményezte

– nyilatkozta a Blikknek a férfi védője, dr. Benkő Péter.

A lap úgy tudja, hogy az elhunytnak volt gyermeke és felesége is, akitől azonban elvált. A büntetés-végrehajtási intézet közleményében azt írta, ugyan a személyzet gyorsan megkezdte a segítségnyújtást, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.

 

 

(Pestisrácok.hu - Blikk - Police.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató