2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyöngyösi magyarázkodik: A Jobbik nem homofób

Gyöngyösi Márton az ATV Start című műsorában beszélt arról: nem lehet kritizálni a gyermekvédelmi törvény kapcsán a Jobbikot azzal, hogy homofób.

 


A Jobbik EP-képviselője a műsorban arról beszélt: a Fidesz a gyermekvédelmi törvény kapcsán összemosott két össze nem illő dolgot. Mint fogalmazott, „mi ennek a törvénynek a megszavazásánál arra helyeztük a hangsúlyt, hogy ennek a törvénynek a döntő többsége, és az eredeti célja az volt, hogy a pedofilok ellen hozzon egy nagyon szigorú büntetést. (…) Mi erre mondtunk igent”. Hangsúlyozta: kormányváltás esetén a Jobbik támogatni fogja az LMBTQ-passzusok eltávolítását a törvényből. 

Gyöngyösi Márton szerint miután világosan elmagyarázták, miért szavazták meg a törvényt, nem kritizálhatják a Jobbikot azzal, hogy homofób.

Furcsa lenne, ha én ezek után azt mondanám, hogy aki nem támogatta, az a pedofilok pártján áll”

– vélekedett a képviselő, aki szerint a pártja azt tette, amit tennie kellett egy olyan pártnak, aki már sokszorosan kezdeményezte ezt a törvényjavaslatot, és erélyes fellépést sürget a pedofilokkal szemben. Gyöngyösi, ha még frakcióvezető lenne, ugyanerre bíztatta volna a pártot, ugyancsak hangsúlyozva, hogy csak és kizárólag a pedofilokra vonatkozó része miatt szavazzák meg.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató