2023. június 04. - Bulcsú
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°13°

Jó a műsor: Megpuccsolták a gyurcsányisták Miskolc polgármesterét

– Veres Pál balliberális miskolci polgármester elveszítette a rendeletalkotáshoz szükséges közgyűlési többséget, mert a helyi baloldal tagjai egymás torkának estek, és most megpróbálják belekeverni a Fideszt a belső leszámolási folyamataikba – ezt nyilatkozta a miskolci Fidesz–KDNP-frakció szóvivője.

Hollósy András azt mondta: a Fidesz már 2020-ban, az elfogadása után azt kérte a közgyűlésben a miskolci baloldaltól, hogy vonják vissza azt a népnyúzó lakásrendeletet, amivel drasztikusan megemelték a bérleti díjakat és bevezették a hathavi kauciót Miskolcon.

– Erre a miskolci baloldal nem volt hajlandó, és most is csak toldozgatni-foldozgatni akarták ezt a rendeletet, de a lakbéremeléseket továbbra sem vonnák vissza és a hathavi kauciót is csak részlegesen.

Mindehhez a Fidesz nem adja sem a nevét, sem a szavazatait, olyan rendeletet, ami a miskolci családok ezreit sarcolja meg, sosem fogunk megszavazni. Az pedig már a politikai vicc kategóriája, hogy a város polgármestere az ellenzékkel akarja megszavaztatni a rendeleteit, ugyanis akkor nem értjük, hogy mire van a saját frakciója? – tette fel a kérdést Hollósy András szóvivő.

Hozzátette: így Pécs és Eger után Miskolcon is szakadófélben a baloldali közgyűlési többség.

Szavai szerint Miskolcon a helyzet azzal változott meg, hogy Mokrai Mihályt az MSZP kizárta a pártból, a politikus pedig belépett a DK-ba, a gyurcsányisták pedig saját frakciót hoztak létre, amely nem vett részt a lakásrendelet módosításának szavazásán, ahol így nem lett meg a szükséges minősített többség.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató