2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri fullba nyomja a kretént: Orbán Viktorból Darth Vader lett

A budapesti főpolgármester – aki egyben az MSZP, Párbeszéd az LMP miniszterelnök-jelöltje is – pénteken Tatabányán a gazdasági programját ismertette, miközben Orbán Viktorról is ejtett néhány szót.

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktorból „akár jedi is lehetett volna”, mivel olyan lehetőséget kapott 2010-ben mint senki más. „De hogy most Darth Vader lett belőle, az biztos” – mondta a főpolgármester. Szerinte az egész rendszer lényege, hogy a hatalomból pénzt csináljanak, a pénzből pedig még több hatalmat. 

A politikus hangsúlyozta, hogy az ő gazdasági programja ezzel szemben a jóvátételre, igazságosságra, a felelősségre és a jövőre fog épülni. A hazai gazdaságnak szerinte a magyar kis- és középvállalkozásokon kell alapulnia, amelyeket a járvány után is kártalanítani kell majd. Emellett arról is beszélt, hogy a leggazdagabbakat súlyosan megadóztatná. 

Karácsony Gergely továbbá azt is állította, hogy amikor nemrég a Fesztiválzenekar koncertjén kezet fogott Áder Jánossal, azt követően a köztársasági elnök „komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy az erről készült képek ne jelenjenek meg az interneten”

Nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem az, aki képes újra egyesíteni Magyarországot – ezzel zárta beszédét a főpolgármester. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató