2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lendületben maradt, már Eb-elődöntős a dán válogatott

Csehország egy félidőnyi „előnyt” adott Dániának az Európa-bajnoki negyeddöntőben, és a dán csapat élt a lehetőséggel és két góllal elhúzott. A szünet után hamar szépített a cseh válogatott, de az egyenlítés már nem jött össze. Dánia ott van az elődöntőben és ez hatalmas teljesítmény a borzasztó kezdés és az Eriksennel történtek után,- foglalja össze a Pestisrácok.hu.

Az Európa-bajnokság két szimpatikus meglepetéscsapata találkozott a szombat délutáni negyeddöntőben, és nehéz lett volna eldönteni, hogy Dániának vagy Csehországnak van-e jobb esélye az elődöntőre. Vagy hogy ki bírja jobban az azerbajdzsáni meleget és „felemelő” hangulatot – ismét kiderült, „fantasztikus” ötlet volt Bakunak adni több Eb-meccset. És főleg egy negyeddöntőt.

Az biztos, hogy a sorsolásnak és saját magának köszönhetően mindkét csapat hatalmas esélyt kapott. A csehek Hollandiát, a dánok Walest ejtették ki a nyolcaddöntőben: előbbi volt az igazán nagy bravúr.

Viszont Dánia szerzett vezetést a mérkőzésen: Delaney-re senki sem figyelt a dánok szöglete után, így szabadon fejelhetett a hálóba az 5. percben. Hamar előnybe kerültek a dánok. 

Nem sokkal később majdnem összejött a második: Höjbjerg indította remek labdával Damsgaardot, de Kalas még a gólvonal előtt menteni tudott. A 22. percben közel volt az egyenlítés: Masopust finom passzát Holes lőtte a kapusba. Ezután is próbálkoztak becsülettel a csehek, de a dánok voltak a veszélyesebbek.

És az eredményesebbek: a 42. percben Maehle balról adott be külsővel Dolberg pedig védhetetlenül bombázott a kapuba (2–0). Gyönyörű támadás volt.

A szünetben kettőt is cserélt a cseh kapitány és a húzás rögtön meglátszott: Schmeichel két perc alatt kétszer védett!

A 49. percben már összejött a szépítés is: Schick már az ötödik gólját lőtte a tornán (2–1). A csehek gólzsákja Coufal beadását vágta kapásból a hálóba. 

Ezután is támadásba maradt Csehország és úgy tűnt, összejöhet az egyenlítés, de aztán Dánia visszajött a meccsbe. Itt is, ott is voltak helyzetek és a 82. percben eldönthette volna Dánia a mérkőzést, de kimaradt a ziccer, maradt a 2–1-es előny. Aztán a bíró sem állt a helyzet magaslatán, egy egészen nyilvánvaló szabadot nem fújt be a cseheknek…

Ment becsülettel Csehország, de a dánok magabiztosan védekeztek és valahogy megőrizték az előnyt. Ők éltek a jó sorsolással és ott vannak az elődöntőben! Nem kell külön ecsetelnünk, hogy ez mekkora teljesítmény.

 

 

(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató