2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Thürmer Gyula: Orbán Viktor bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve

Bármikor jöhet egy újabb migrációs hullám, egy világjárvány, de akár egy háború is. Ne legyenek illúzióink az Európai Unió is összeomolhat!- írja a Vasárnap.hu a Thürmer Gyulával készített interjúban.

 
„A liberalizmus céljai ugyanazok, mint a fasizmusnak. Totálisan fel akarja számolni az ellenfeleit, ennek érdekében félrevezeti és manipulálja az embereket. Olyannak mutatja be a világot előttük, amilyen sohasem volt! Előtérbe kerültek a különös genderideológiák és térdeplős mozgalmak – nyilatkozta a Vasarnap.hu-nakThürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

– A nyugati baloldal és szélsőbal egészen más ideológia köré tömörül, másfajta célokat fogalmaz meg, mint a Munkáspárt. Hogyan lehetséges ez?

– Nem titok, hogy a kapitalizmus válságban van. Sokan nem látják be, hogy még most is a 2008-as válság sebeit nyögjük. A nyugati világ a problémákra bevett két-három Kalmopyrint, hogy csökkentse a lázat, de a rendszer alapvető hibái nem szűntek meg.

A kapitalizmusban vannak olyan csapdák, amelyektől nem lehet megszabadulni.

Magyarország és Lengyelország nemzeti keretek között kívánja megoldani a gondjaikat. De láthatjuk, hogy ezt nem nagyon hagyják nekik. Amerikában és Nyugat-Európában sokan úgy gondolják, hogy a pénz és a tőke érdekei előtt minden akadályt meg kell szüntetni. Legyen az család, vallás, a nemzeti szokások, a nemzeti kormány, azok a pénzbirodalom útjában állnak.

Ők pedig az eszközeik gazdag tárházát felhasználva azon vannak, hogy ezeket az akadályokat lebontsák.

Láthatjuk, hogy az eltérő adózási, szociális és társadalombiztosítási rendszereket is egységesíteni akarják, de úgy, hogy abból a leggazdagabbak profitáljanak.

– Mára számos nyugati ország középosztálya válságba került.

– Nem véletlenül, mert őket és érdekeiket nem képviselik a politikusaik, ezért stagnál vagy süllyed a középosztály. Ha dolgok mélyére nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a meginduló változások nem az ő javukat szolgálják.

Természetesen egyik ország kormánya sem akarja azt, hogy az emberek a kapitalista rendszer ellen tüntessenek.

Ezért elterelésként mindenféle ideológiai eszközt igyekeznek bevetni.

Ezekkel meg lehet osztani az embereket, és el lehet terelni a figyelmüket a valós problémákról. E folyamatok sokaságával folyamatosan eltérítik az embereket a korábbi értékrendjüktől, énképüktől. Amerikában nem a mai szegényekkel és a rászorulókkal foglalkoznak, hanem azokkal, akiknek az ük-ük-üknagyapja rabszolga volt. Nem veszik észre azt sem, hogy sokan még ma is ugyanannak a rendszernek a szolgái.

A nyugati világ belement abba, hogy ilyen és ehhez hasonló áltémák sokaságával foglalkozzon.

Ilyen az elmúlt évek genderideológiája is. Természetesen ezt a liberális média fölkarolta és támogatja. Egyes pártok pedig jelentős politikai tőkét tudnak kovácsolni ezekből a mozgalmakból. Ezektől azonban nem fognak megoldódni az alapproblémák, amelyeket a kapitalizmus, mint rendszer hozott létre.

– Azt tapasztaljuk, hogy egyes liberális erők Magyarországot „térdre” kívánják kényszeríteni?

– Szerencsére Orbán Viktor bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve. Tudja, hogy a világon a rendszerek hamar megromolhatnak, ezért minden eshetőségre fel kell készülni. Meg kell erősíteni az államot, az állami intézményeket.

Bármikor jöhet egy újabb migrációs hullám, egy világjárvány, de akár egy háború is. Ne legyenek illúzióink az Európai Unió is összeomolhat!

Bármilyen változás is történjen a jövőben, az Magyarországot is nyomban utoléri. A magyar ipar zöme külföldi befektetésekre épül, így a tulajdonos, ha érdeke úgy kívánja meg, pillanatok alatt összecsomagol, idehaza meg maradnak a munkanélküliek tömegei. Mindez végül az elszegényedéshez, forradalomhoz és rendszerváltáshoz vezethet.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató