2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Az EU-biztos boldog a BLM-tüntetések meg a szivárványos reklámok miatt, de Magyarországból elege lett

Helena Dalli univerzális emberi jogi problémának látja a magyarországi pedofilellenes törvényt.

„Amint hallottam a törvénycsomagról, rögtön szóltam a stábomnak, hogy készüljenek, mert ennek következményei lesznek. Elég volt: nem stigmatizálhatják többet az LMBTQ embereket” – mondta Helena Dalli egyenlőségi EU-biztos a Politicónak a magyarországi pedofilellenes törvényekről. Dalli szerint az elmúlt évtizedekben hatalmas előrelépések voltak jogi és társadalmi szinten az LMBTQ közösség elfogadásában, ebben nem részt venni pedig nem geopolitikai vagy generációs, hanem univerzális emberi jogi probléma.

Az egyenlőségről folytatott társadalmi diskurzus egyre több helyet kap a közéletben, ebben pedig igyekszik az Európai Bizottság is részt venni: Dalli

pozitív folyamatként nyugtázta a #MeToo mozgalmat, a Black Lives Matter tüntetéseket, és a foci-Eb alatti szivárványos kiállást. A biztos szorgalmazza, hogy egyre több országban jöjjenek létre „LMBTQ+ szabadzónák” az egyenlőségért való törekvés jegyében.

Az Európai Bizottságban egyenlő számban ülnek nők és férfiak, és jelenleg öt egyenlőségi stratégián dolgoznak. Dalli emellett felvette a kapcsolatot az UEFA-val is, hogy erősítsék az együttműködésüket az egyenlőség terén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató