2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Von der Leyen úgy tombol, mintha neki nem lenne hét gyermeke

Ne mondják meg nekünk, hogyan neveljük a magyar gyerekeket – idézte Orbán Viktor magyar miniszterelnök V4-csúcson elhangzott szavait a RIA orosz hírügynökség a magyar pedofilellenes törvénnyel szembeni EP-s kirohanásokról szóló cikkében. Úgy fogalmaztak, hogy Budapest felemelte a hangját, rámordult az EU-ra. A lap felidézte, hogy Ursula von der Leyen EB-elnök, „szégyenletesnek” és „az európai értékekkel nem összeegyeztethetőnek” nevezte a kiskorúak körében az LMBTQ-propagandát tiltó törvényt, Rutte holland kormányfő pedig egyenesen azt javasolta, hogy Magyarország hagyja el az EU-t.


 
A magyar kormány úgy döntött – írja a RIA –, hogy válaszol nekik és velük együtt az európai közvéleménynek: az ország kormánya közleményt küldött a vezető uniós kiadványoknak, a szerkesztők belátására bízva, hogy a nyilatkozatot közzéteszik-e vagy sem.

„Természetesen a közösség nagy és befolyásos újságjai közül gyakorlatilag egyik sem hozta le a magyar kormány közleményét, vagy ha mégis közzétették Magyarország álláspontját, akkor azt gúnyos, demagóg megjegyzések kíséretében”

– írják, a „demagóg” tézisek közé sorolva, hogy „a szerelem mindent legyőz” illetve „a szerelemnek nincs neme”.
 
„A jelenlegi európai médiatér egyik jellemzője, hogy az egyik uniós tagállamot megfosztják a lehetőségtől, hogy bemutassa álláspontját” – összegezte az európai médiahelyzetet az orosz hírügynökség.
 
A Sputnik rádiókommnetárjában ugyanebben a témában azt fejtegetik: „Orbán egy lázadó, rosszabb, mint Giordano Bruno”, szinte minden európai „szabályt” megsértett, megkérdőjelezett. „Barátságos Putyinnal, kiáll Brüsszellel és Berlinnel szemben, elutasítja a migránsokat, beoltja magát a Szputnyik V-vel” – sorolják a magyar kormányfő „bűneit” az orosz rádióban. Az orosz vakcinához kötődően az is elhangzott: Orbán az egyetlen Európában, aki a járványhelyzetben a futball Eb-n telt házat engedélyezett a budapesti stadionban. Franciaország és Németország egy csoportban játszott a magyarokkal – idézték fel – el lehet képzelni, mit gondolt a magyar törvény ellen magából kikelő Angela Merkel kancellár Orbánról, amikor a magyar csapat Münchenben majdnem rájátszás nélkül hagyta a németeket…
 

Magyarellenes koalíció épül az Európai Unióban

– állapítják meg.

Ursula von der Leyen úgy tombol, mintha neki magának nem lenne hét gyermeke, vagy legalábbis mindegyiket férfi szülte volna; Angela Merkel német kancellár pedig dühében elfelejtette, hogy ő egy lelkész lánya.
 
Orbán Viktor miniszterelnök a kiskorúak körében az LMBTQ-propagandát tiltó törvényt átvitte a parlamenten, amely úgy döntött, előbb hagyják őket felnőni, és majd utána dönthessék el maguk, hogy kivel akarnak együtt lenni. Orbánnak megvan a helyes válasza a hagyományos értékek leckéjére – foglalták össze.
 
A nagyobbik kormányzó párt, a Fidesz frakcióvezetője a magyar közszolgálati rádióban vasárnap kifejtette a pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban: sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan gondolkodjon, és a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket. „Elszomorítónak” nevezte, hogy olyan állításokat fogalmaznak meg Magyarországgal és a törvénnyel szemben, amelyek nem igazak. A kormány álláspontját felidézve azt mondta: a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában és az interneten őket érő, életkoruknak nem megfelelő szexuális témájú tartalmaktól – idézte szavait az MTI. Kocsis szerint látszik, hogy a Soros-féle hálózatok aktívak a témában, míg az idősebb Soros a migráció kapcsán hergelte az európai közvéleményt Magyarország ellen, fia a gyermekvédelmi törvény kapcsán teszi ugyanezt.


 Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató