2021. július 29. - Flóra, Márta
EUR : 359.25
USD : 303.7
Időjárás ikon32°20°

Egy francia lap olvasói Orbán Viktornak adnak igazat

A jobb-konzervatív értékekkel szimpatizáló francia lap, a Valeurs Actuelles Orbán Viktornak a visegrádi csoport szerdai csúcstalálkozóján elhangzott szavait foglalta össze olvasóinak.

A lap újságírója felidézi az Orbán-kormány és az Európai Unió vezetői között régóta húzódó ideológiai vitákat, utolsóként megemlítve a magyar kormány által júniusban elfogadott pedofíliaellenes törvényt és az annak kapcsán Magyarország ellen indított brüsszeli támadásokat, valamint Ursula Von der Leyen híressé vált kijelentését, amelyben az Európai Bizottság elnöke szégyennek nevezte a magyar gyermekek szexuális biztonságát védő új törvényt.

A Véget kell vetni az unió önkényének! címmel megjelent cikkhez kapcsolódó fórumon a Valeurs Actuelles olvasói teljes egyetértésükről, egyöntetű támogatásukról biztosítják Orbán Viktort és kormányát álláspontjukkal kapcsolatban:

„Az LMBTQ-csoportok csak egy elenyésző kisebbséget képviselnek, valamint egy agyonfinanszírozott és nyomásgyakorlásra berendezkedett lobbit, amely a kisebbségi ideológiáját akarja a többségre rákényszeríteni” – fűzi hozzá a cikkhez a véleményét egy bizonyos Alain Breuil.

„Bravó, Orbán úr! Az Európai Uniónak vissza kellene térnie az eredeti értékeihez, és nem egyes torz ideológiák mentén kellene haladnia; nem az LMBTQ-kisebbségeknek kell a törvényeinket megalkotniuk, hanem a népnek kell a számára legjobb irányokat meghatároznia, ezen az alapon jött létre az Európai Unió. Remélem, hogy a következő köztársasági elnökünk (aki remélhetőleg már nem Macron lesz) inspirációt merít a visegrádi csoport elveiből. Jelenleg csak Kelet-Európa védi az európai civilizációt”

– írja mugnaio227j.

„Reménykedjünk abban, hogy Orbán úr elég erősen állja majd a sarat, a [visegrádi] szövetségeseivel, hogy ellenálljanak a nyomásnak. Azzal, amit tesz, nekünk, nyugatiaknak is mentőövet dob” – írja wild pig.

Forrás: valeursactuelles.com nyomán MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató