2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Fejbe lőttek egy holland újságírót Amszterdamban a nyílt utcán

A rendőrség azt mondta, hogy a lövöldözés áldozatát egy környékbeli kórházba szállították, és válságos állapotban. A tanúk azt szerint  De Vriest fejbe lőtték, miután öt lövés dördült. Egy ember, aki az utcában lakik, azt mondta, hogy látta a 64 éves férfit, ahogy a földön fekszik egy vértócsában. Egy lány fogta a kezét, míg a mentők megérkezését várták, és a férfi életben volt, amikor mentőbe tették.- számol be a mandiner.hu.

A lövöldözés 19 óra 30 perc körül történt az RTL Boulevard televízió dolgozói által használt parkolóház közelében.

De Vries ugyanis gyakori vendége a műsornak, és kedd este adást tervezték vele. A televíziós műsor honlapján azt írták, hogy De Vries-t fejbe lőtték azt követően, hogy elhagyta a stúdiót.

Feltehetőleg közel-keleti származású az elkövető

A Burgernet nevű állampolgári riasztórendszerre arra figyelmeztette az embereket, hogy keressenek „egy barnabőrű kistermetű, karcsú testalkatú férfit, aki sötétzöld álcázó mintás kabátot és fekete kalapot visel”. Figyelmeztették az embereket, hogy ne lépjenek kapcsolatba vele, ha meglátják.

De Vries többek között egy Ridouan Taghi nevű kábítószerbáró elleni, Marengo-ügynek nevezett per koronatanújának, bizonyos Nabil B-nek a tanácsadójaként is tevékenykedik.

Az eljárás több utcai merényletet, gyilkossági kísérletet és merényletet is tartalmaz, amelyeket azonban nem hajtottak végre. Többen vélik úgy, hogy De Vries és Nabil B. jelenlegi ügyvédei a közel-keleti maffia halállistájának élére kerültek a drogbáró elleni per miatt – állítja Hollandia biztonság és terrorizmus elleni nemzeti koordinátora.

Az arab maffia elleni per több szereplőjét is meggyilkolták már

Nabil B. ügyvédjét, Derk Wiersumot 2019. szeptember 18-án lőtték agyon amszterdami otthona előtt, miután azt állította, hogy

Mark Rutte kormánya nem veszi komolyan az ő és ügyfele védelmét.

Előtte ugyanis Nabil B. testvérét, Reduanot is megölték 2018. március 29-én, egy héttel azután, hogy a kormány bejelentette, hogy B. a sztártanú a Marengo-ügyben.

Bekir E., akit egy rotterdami iskolában meggyilkolt egy 16 éves lány haláláért csuktak le szintén halálosan megfenyegette De Vries-t.

A múlt héten ráadásul De Vries azt is bejelentette, hogy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy egymillió eurós jutalmat gyűjtsön bárkinek, akinek információi vannak Tanja Groen meggyilkolása ügyében, mely egy 27 éve megoldatlan bűntény Hollandiában. 

 

Forrás: Mandiner

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató