2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Szabó Tímea üzeni Orbánnak és Kövérnek, hogy őket nem lehet megállítani

Július elején közel tízmillió forintra büntette Kövér László Szabó Tímeát, miután a párbeszédes képviselő egy zászlót feszített ki a parlamentben, miközben Dömötör Csaba éppen a felszólálására válaszolt. 

„Ez egy teljesen békén, erőszakmentes, csendes tiltakozás volt. Dömötör Csaba nyugodtan folytathatta volna a beszédét, senki nem zavarta meg: ez tízmillió forintos büntetést ért Kövér Lászlónál” – mondta Szabó Tímea az incidensről.

A politikus szerint a büntetéseket önkényes alapon szabják ki, hogy éppen milyen hangulata van Kövér Lászlónak. Biztosak abban, hogy a strasbourgi bíróság ezt helyre fogja tenni, de az négy-öt év. „addig ezzel a teljes önkénnyel együtt kell élnünk” – tette hozzá Szabó.

A Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott, hogy kétgyerekes anyaként azért megviseli a családot egy ekkora büntetés, éppen ezért adománygyűjtésbe kezdtek. Meg fogják valahogy oldani.

„Üzenem Kövér Lászlónak, Orbán Viktornak és az egész fideszes bagázsnak, hogy ez minket nem fog megállítani”

– szögezte le Szabó Tímea.

A mérhetetlen Párbeszéd politikusa úgy érzi, hogy már nincsenek érdemi viták a parlamentben: azért tiltakoznak, mert szerintük a Fudan Egyetemnél Magyarország függetlensége, szabadsága a tét. Hogy a kínai kommunista párt kedvéért minden kétgyerekes családot félmillióval eladósítsanak, ezt nem hagyhatjuk szó nélkül – mondta el az álláspontjukat. Szabó mindezt annyival egészítette ki, hogy azzal nincs gond, hogy egy külföldi egyetem ide akar jönni, azzal viszont van, hogy ehhez egy több száz milliárdos hitelt vennének fel, ami ráadásul több mint a felsőoktatásra szánt összeg a jövő évi költségvetésben. Az szintén elfogadhatatlan, hogy a magyar diákoknak elérhetetlen lesz a Fudan a két és félmilliós éves tandíj miatt – Szabó szerint az is egyértelmű, hogy így akarja betenni a lábát a kínai titkosszolgálat az Európai Unióba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató