2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Donald Trump mindenkit beperel: nekimegy a Facebooknak, a Twitternek és a Google-nek is

Mindenkit beperel Donald Trump: a Google-t, a Facebookot és a Twittert is, írja a BBC. Az előző amerikai elnök azt mondja, „cenzúra áldozata lett”, ezért tiltották le profiljait a közösségi médiában.

Még januárban távolították el Trump oldalait a legnagyobb közösségi platformok.

Trump szerint a per „egy nagyon szép fejlemény a szólásszabadságunk szempontjából”, hiszen „ha ki tudnak tiltani egy elnököt, akkor ezt bárkivel megtehetik”:

„Követeljük, hogy vessenek véget az árnyék-tiltásnak, az elhallgattatásnak, a feketelistázásnak, a száműzésnek, a törléseknek, amelyeket önök mind olyan jól ismernek”

– mondta Trump szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. A beadott kereset szerint az exelnök bírósági végzést kér az állítólagos cenzúra megszüntetésére. Egyelőre sem a Facebook, sem a Google, sem a Twitter nem reagált a per hírére.

Közben a per bejelentésével egyidőben Trump republikánus szövetségesei kiadtak egy nyilatkozatot a Kongresszusban, ami szerint „fel kell lépni a legnagyobb techvállalatok ellen”, például a cégek feldarabolásával.

Ahogy arról írtunk már korábban, a Facebook hosszas huzavona után úgy döntött, hogy két évre függeszti fel Donald Trump volt amerikai elnök Facebook- és Instagram-fiókját. Utána is csak akkor térhet vissza, ha úgy ítélik meg, hogy a beengedése "nem jár veszéllyel a közbiztonságra".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató