2021. július 29. - Flóra, Márta
EUR : 359.25
USD : 303.7
Időjárás ikon32°20°

Kamu Geri kivégzi a fővárost: Néhány nap és letérdel Budapest közlekedése is

Akár három hónapig is érvényben maradhatnak a korlátozások, amik a Blaha Lujza tér felújítása miatt hétfőn lépnek életbe. A felújítás várhatóan 2022 végére fejeződik be.Balogh Samu, Kamu Geri kabinetfőnöke egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy újraszigetelik az aluljárót, emiatt a Rákóczi úton és a Nagykörúton is irányonként egy-egy forgalmi sávot le kell zárni – írja az MTI. 

 A nagykörúti villamosokat nem érinti a korlátozás, a tér használatát és a gyalogosforgalmat viszont a felújítás befejezéséig korlátozzák – közölte Balogh Samu.

A sajtótájékoztató előtt a BKK háttérbeszélgetést tartott, amin elhangzott, hogy a téren hetven fa lesz, a nyilvános vécé a Márkus Emília utcában kap helyet, a Gombaként ismert szökőkutat áthelyezik a burkolatra, így meg lehet majd érinteni.

Új gyalogátkelőket is kialakítanak, körbejárható, akadálymentes csomópont jön majd létre – ígérték.

A felrobbantott Nemzeti Színház emlékére a burkolatba gravírozzák az épület alaprajzát, és a színházi ülőhelyekre utalva bordó köztéri székek is lesznek a téren. A színházi emlékművet felújítják és áthelyezik a tér központjába - mondta Horváth László a BKK projektmegvalósítási igazgatója.

Közben az autósok már nagyon kivannak az alkalmatlan srác miatt:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató