2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Videóklippet forgattak a románok baltákkal, fejszékkel, lincselőknek hitte őket a rendőrség

A bukaresti rendőrök és a csendőrök szálltak ki egy klippforgatáshoz. Az esemény két szervezőjét, és tizenegy másik résztvevőt megbírságoltak csendháborítás miatt összesen 16 ezer lej értékben – adta hírül a Főtér.

Bizarr éjszakai rendezvény miatt szálltak ki az egyenruhások, miután azt hihették, valami bandaháború vagy felkelés körvonalazódik – írta meg a Főtér. 

A bukaresti egyneruhások vasárnap este egy meglehetősen bizarr szabadtéri akció miatt szálltak ki Bukarestben

 

„A videofelvételen több tucat férfi fejszékkel, kardokkal, vasvillákkal hadonászik csokorba verődve, míg egy mikrofonba magyarázó, kellőképpen kihangosított, főnökszerű úriember próbálja instruálni őket, hogy hová álljanak, és mikor lengessék harciasan a szúró-vágó eszközöket. Aztán a kellőképpen kihangosított, főnökszerű úriember jól dalra is fakadt (vagy minek lehet nevezni), na de ekkor jöttek a rendőrök és a csendőrök, aztán jól hazazavartak mindenkit” – írja beszámolójában a Főtér. 

Az esemény két szervezőjét, és tizenegy másik résztvevőt végül megbírságoltak csendháborítás miatt összesen 16 ezer lej értékben.

A résztvevők azt állították, hogy videoklippet forgattak egy manele-számhoz és ezért osztották szét a kellékeket a statisztáknak, a rendőrség azonban ez ügyben is vizsgálatot folytat – írják.  Az Europol rendőrszakszervezet Facebook-bejegyzésében megjegyzi: „nincs nagyon mit tenni, az alvilági figurák ezentúl lazán hordozhatnak magukkal mindenféle szúró-vágó eszközöket, baseball-ütőt, meg amit akarnak”

Az  erre vonatkozó törvényt ugyanis nemrég enyhítete a román parlament. Míg korábban 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönt írtak elő életveszélyes, vagy a testi épséget veszélyeztető eszközök jogtalan birtoklásáért, úgy az új törvényben ezeket már csak tömegrendezvényeken, illetve kulturális- és sporteseményeken, szórakozóhelyeken és tömegközlekedési eszközökön tiltják, a frissített jogszabály pedig már csak 3 hónaptól 1 évig terjedő börtönt ír elő – emlékeztetett a Főtér. 



 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató