2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Andrej Babis nem írja alá az EU-vezetők felhívását

Andrej Babis cseh kormányfő utólagosan sem kívánja támogatni azt a 17 európai uniós vezető által a szexuális kisebbségek védelme érdekében a közelmúltban aláírt felhívást, amelynek megfogalmazásához a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény adta az indítékot. 

 


A miniszterelnök csütörtökön a cseh képviselőházban az uniós vezetők felhívását „szócséplésnek” minősítette. Az ellenzéki Cseh Kalózpárt képviselőit, akik az interpellációk során arról kérdezték Babist, miért nem írta alá az európai vezetők június 22-én Brüsszelben elfogadott felhívását, a kormányfő a migráció támogatása kapcsán árulóknak nevezte, akik Brüsszel utasításai szerint próbálják meg szétverni Csehországot.

„Ők (a szexuális kisebbségek tagjai) valamiféle jogokat akarnak. Én nem írok alá semmiféle szócséplést, amit Európából diktált valaki önöknek” – reagált a cseh kormányfő Tomás Martínka kalózpárti képviselő kérdésére, aki azt tudakolta, csatlakozik-e Csehország az uniós vezetők Magyarországot bíráló felhívásához.

„Nem tudom, miért tenném ezt meg”

– szögezte le Andrej Babis.


Csehország és Magyarország a cseh miniszterelnök szerint szuverén országok. „Nem tudom, miért kellene beleszólnunk a magyarok dolgába törvényeik ügyében” – fejtette ki Andrej Babis. Úgy vélte, hogy a vitatott magyar törvény nem a szexuális életet érinti, hanem a gyermekek és a szülők védelmét szolgálja. „A gyerekeket a szülőknek kell nevelniük, nem pedig valamilyen civil szervezetnek” – húzta alá. Megjegyezte, hogy személyesen nincs semmi gondja a homoszexuálisokkal, több barátja is van köztük.

 Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató