2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Salvini nekiment von der Leyennek: emlékeztette, hogy magyar és lengyel szavazatokkal lett az EB elnöke

Az az Ursula von der Leyen intéz ultimátumot az Orbán-kormányhoz, aki magyar és lengyel szavazatokkal lett az Európai Bizottság elnöke – jelentette ki Matteo Salvini, aki éles kritikával illette az Európai Bizottság elnökének állásfoglalását a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban.


Matteo Salvini rögtönzött sajtónyilatkozatában kijelentette: jelenleg elsősorban az olaszokkal és Olaszországgal akar foglalkozni, de mint fogalmazott,

muszáj emlékeztetnem arra, hogy Ursula von der Leyen választás útján került a bizottság élére, és éppen Magyarország és Lengyelország szavazatainak köszönhetően.


AZ URSULA-KOALÍCIÓ BELSŐ VITÁJA

A Liga vezetője ezekkel a szavakkal kommentálta az Európai Bizottság elnökének állásfoglalását a Magyarország gyermekvédelmi törvényével kapcsolatban. Matteo Salvini szerint Ursula von der Leyen megválasztásakor nemcsak az olasz baloldali Demokrata Párt (PD), hanem az Orbán Viktor vezette Fidesz szavazatait is megkapta, ezért úgy vélte, jelenleg

az Ursula-koalíció belső vitája zajlik.


AZ OLASZ JOBBKÖZÉPNEK NINCSENEK RIVÁLISAI

A közvélemény-kutatások csütörtökön összegzett és az AGI hírügynökség által közölt eredményei szerint a Matteo Salvini vezette jobbközép szövetség támogatottsága elérte a negyvenkilenc százalékot.

A Liga 20,6 százalékon áll, mögötte a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) 19,8 százalékkal, valamint a Silvio Berlusconi elnökölte Hajrá, Olaszország! 7,9 százalékkal. A baloldali Demokrata Párt (PD) 19,4 százalékot mondhat magáénak, a viták által megosztott és új vezetőre váró Öt Csillag Mozgalom (M5S) támogatottsága pedig 15,7 százalékra süllyedt. Az utóbbi két kormányváltást előidéző, Matteo Renzi vezette Élő Olaszország (IV) elfogadottsága 2 százalékos – kommentálta a felmérés eredményeit az Il Giornale című jobboldali lap.

Matteo Salvini elmondta, hogy a nyáron tovább dolgoznak a Liga, az Olasz Testvérek és a Hajrá Olaszország közös szövetségének erősítésén a 2023-as parlamenti választásokat tartva szem előtt.

Hozzátette: tudja, hogy a jobboldali pártok esetleges egyesülését számos fenntartás kíséri, de ezt az irányt kell követniük.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató