2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Siófok ellenzéki polgármestere szerint nem veszélyes a város, csak lejárató kampányt indítottak ellene

Lejárató kampánynak nevezte Siófok polgármestere, hogy többen azt állítják: nyáron veszélyes a város. 

A tények viszont makacs dolgok:

„Szükség van arra is, hogy éjszaka is minél több rendőr legyen, akár lovas rendőr is, hogy ne fordulhasson elő verekedés" - állítja egy helyi boltos, aki szerint sokszor van éjszakai verekedés Siófokon. Vasárnap is többen egymásnak estek a Petőfi Sétányon, a balhénak több tucat rendőr vetett véget. Több verekedőt bilincsben hátrafeszített kézzel vittek el a helyszínről.

„A Petőfi sétányon három garázdaság történt, az egyik helyszínen közel negyven rendőr tudta megfékezni az indulatokat, onnan hét személyt állítottak elő a siófoki rendőrkapitányságra" - nyilatkozta Orbán Zoltán, a Somogy megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

Lengyel Róbert, Siófok ellenzéki polgármestere szerint:

Arcfelismerő kamerákat szereltek fel, és jóval több rendőr van az utcákon mint korábban bármikor. A településvezető szerint valaki kipécézte magának a várost, és lejárató kampányt indított a rossz a közbiztonságra hivatkozva.

"Nem értem hogy miért pont Siófokot veszik elő, én úgy gondolom a Balaton számos városában vannak hasonló hétvégi problémák. Mindenhol ki kellene ezt a rendszert építeni ahhoz hogy a fiatalok, illetve a családosok jobban tudjanak szórakozni"

A város polgármestere úgy véli: nem igaz, hogy veszélyes lenne a település.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató