2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Szivárványos léggömbbel tiltakoznak NGO-k a gyermekvédelmi törvény ellen

Az Amnesty és a Háttér Társaság csütörtök délelőtt egy óriási szivárványos szívvel tiltakozik a Parlament előtt a pedofiltörvény hatályba lépése ellen – olvasható a Népszavában.

Demeter Áron, az Amnesty International Magyarország emberi jogi szakértője a Népszavának nyilatkozva elmondta, hogy „még mindig nem tudni, mi számíthat a homoszexualitás népszerűsítésének vagy megjelenítésének” és azt sem tuhják, hogy „elvihetik-e az iskolai zaklatással kapcsolatos programjaikat azokba az iskolákba, ahova hívják őket.”A jogszabály szerint csak regisztrált civil szervezetek tarthatnak felvilágosító előadásokat, de a civil szervezet szerint „még nem derült ki hol és milyen feltételekkel lehet regisztrálni”.

Demeter Áron szerint „a homofób törvény célja nem is igazán a jogalkalmazás, hanem üzenetértéke van, ami öncenzúrára sarkall”. Az Amnesty és a Háttér Társaság ezért csütörtök délelőtt ezért egy óriás szivárványos szívvel fog tiltakozni a Parlament épülete előtt a törvény hatályba lépése ellen – írta meg a Népszava.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató