2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Annyira undorító volt a távol-keleti étterem, hogy azonnal bezáratta a Nébih

A szemét egy dolog, de a legtöbb főzéshez használt eszközüket el se mosták.

Egy érdi gyorsételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos helyzettel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. Az éttermet már bezárták, mivel az üzemi területeken “általános volt a takarítatlanság, mind a nyílászárók, a padozat, a munkafelületek, a polcok, de még az edények, az eszközök és a villanykapcsolók is rendkívül szennyezettek, tisztítatlanok voltak.”

A Nébih beszámolója szerint több helyen is undort keltő rongyokat találtak ellenőreik, de az ételek tárolása sem volt igazán vendégcsalogató: közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket (pl. friss hús, konzerv, zöldség, főtt tészta), de számos esetben közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A konyháról a kifelé vezető ajtót is leszerelték, a rovarhálós pótláson pedig akkora rés volt, hogy különböző kártevők is gond nélkül bejuthattak az étterembe. Ezek mellett talán nem is tűnik akkora kihágásnak, hogy különböző helyeken oda nem való tárgyakat tároltak, például vasalódeszkákat és cipőket az ételek tárolására létrehozott szobákban.

Higiénikus módon kezet sem lehetett mosni, a fagyasztó melletti kézmosóban például egy hosszabbítót tároltak.

A hatóság 15 tétel, összesen közel 180 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van a Long Guang Kft.-vel szemben, a bezárt étterem pedig Érden a Diósdi út 4. szám alatt található.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató