2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Bolond Szél: Nem kérdés, klímavészhelyzet van

Klímarettegésben már lassan Greta-t is lekörözi a momentumos agyhalott.

Ezt írja a Facebookon:

„Végre egy kis lélegzetvételhez jutottunk a mai hideg fronttal. Ilyenkor döbbenünk rá csak igazán, hogy milyen messze vagyunk a normális állapottól.

Ami ma még szélsőséges időjárásnak számít, az maholnap egy átlagos nyári nap lesz. Magyarországon már egy hónapja tikkasztó meleg van, nappal 38, éjjel 28 fok, a növényzet július elejére augusztus végi állapotban van, sínylődik az egész élővilág. 2021 júniusa a legszárazabb és a harmadik legmelegebb június volt 1901 óta. És nemcsak itthon dőlnek meg a hőrekordok: Kanadát és Lappföldet is brutális hőhullám fojtogatja. Kanada csendes-óceáni partvidékén a hőség 500 embert ölt meg, egymilliárdnál több állatot pusztított el, és a kutatókat is megdöbbentő intenzitású tűzviharokat idézett elő. 27 vezető kutató figyelmeztet most közös tanulmányában, hogy a tudomány súlyosan alulbecsülte a klímaváltozás hőhullámokat felerősítő hatását.

Nem kérdés: klímavészhelyzet van, és ha nem teszünk semmit, egész egyszerűen élhetetlenné válik számunkra a bolygó. Belátható időn belül.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató