2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Három zárt kapus meccsre büntette az Eb-szurkolás miatt Magyarországot az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

Az UEFA honlapja szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin a szurkolók diszkriminatívan viselkedtek, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken az összecsapásokon.

A magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze az Eb-n, a müncheni meccs után több magyar ultra ellen eljárást is indított a német rendőrség. A két budapesti mérkőzésen huhogást,

A zárt kapus büntetés csak az UEFA által szervezett válogatott mérkőzésekre, praktikusan a következő Eb selejtezőire szól, vagyis a szeptemberi vb-selejtezőkön, köztük a magyar-angolon lehetnek nézők.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató