2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Kamu Geri melóban: hétfőtől jön a giga-káosz, a Blahánál sem fogunk tudni közlekedni

Persze tudjuk jól, hogy mit tanácsol ilyen esetben a főpolgármester úr annak, akinek ez nem tetszik: szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog...

Jövőhét elején forgalomkorlátozásokra kell számítani 10-12 héten keresztül a fővárosi Blaha Lujza téren. Ugyanis ott is fontos volt azonnal megkezdeni a felújítási munkálatokat, miközben már így is lehetetlenség úgy megúszni autóval a tömegközlekedést, hogy ne alakuljon ki egy órákon át tartó dugóban álldogálás.

Habár ez legkevésbé a főpolgármestert zavarja.

Ő azt se bánná, ha Budapest egy nagy őserdő lenne tele méhekkel és juhokkal, és mindenki kerékpárral közlekedne.

Vagy gyalogolna. Attól függ, ki mennyit vállal be a 35 fokos hőségben.

De fel tudja ajánlani a magyaroknak a pesti alsó rakpartot is, ha esetleg már megunták volna az autóban való üldögélést, miközben nem tud beérni időben az átlag fővárosi lakos a munkahelyére.

A jövőhéten egy-egy forgalmi sávot is le fognak zárni a Rákóczi úton és a Nagykörúton. Utóbbin meg fog szűnni a kerékpársáv is. A forgalomkorlátozás alatt a főváros felfüggeszti a VII. kerületben a forgalomcsillapítás egyes részeit, így a Wesselényi utca és a Dohány utca teljes hosszában átjárható lesz a Károly körút és a Nagykörút között.

A Karácsonyék által üldözött autósok élete már akkor meg lett nehezítve, mikor

párhuzamosan kezdték meg az M3-as metróvonal, a Nyugati pályaudvar, a Lánchíd, a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti szakaszának a felújítását.

Pedig ha követték volna Tarlós István által előkészített projektét, akkor egy élhetőbb fővárosa lenne az országnak. Ehelyett Karácsony Gergely a tanácsadói javaslatára elnapolta a felújításokat, ezzel elkerülhetetlenné vált a dugók kialakulása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató