2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tamás Gáspár Miklós: Orbán beállt a fasiszták közé

A filozófus szerint nem is ez, hanem az ellenoldal látszólagos érdektelensége riasztó leginkább.

 
Tamás Gáspár Miklós a Klubrádió Megbeszéljük... című műsorának vendége volt. Ahogy fogalmazott: „új, posztfasiszta tömörülés jelent meg, egyelőre csak egy nyilatkozat erejéig Európában, amelyhez Orbán is csatlakozott”. A filozófus szerint nem is ez, hanem az ellenoldal látszólagos érdektelensége riasztó leginkább, olvasható a Klubrádió oldalán.

Nem is a pártok üzenete igazán fontos Tamás Gáspár Miklós szerint, hanem az, hogy a „posztfasiszta tömörülés” megjelenésére sem az európai, sem a magyar ellenzék nem adott kellő reakciót. Szerinte az egész közvélemény passzív a témában. A filozófus úgy gondolja: „a felháborodásnak, a haragnak nyomát alig-alig lehet látni a jelek szerint teljes mértékben reménytelenné vált magyar közvéleményben.”

„Nem lenne szabad finomkodni”

„Csupa mellékes kérdéssel foglalkoznak,

miközben a legnagyobb politikai botrány játszódik le 1989 óta”

– tette hozzá. Tamás Gáspár Miklós szerint ilyen esetekben, amikor európai pártok szembemennek az európai értékekkel, nem lenne szabad finomkodni. Európa szélsőjobbra tolódását látja menekültpolitikájában is, a Frontex megjelenésével, amelynek létrejötte nagyrészt Orbán menekültellenes politikájának köszönhető, írja a Klubrádió.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató