2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Cser-Palkovics András üzent Alföldi Róbikának

Mi a feleségünkkel azt szeretnénk, hogy a gyermekeink maradjanak itthon – reagált Alföldi Róbert megjegyzésére Cser-Palkovics András a Mandiner Facebook-oldalán.

„Nézzük az elmúlt nap híreit: a miniszterelnök-helyettes azt mondta, szerinte a homoszexualitás bűn, és nem szeretné, ha homoszexuális ember lenne a kormányban. Megszüntették a névtelen adományozást, megfélemlítve azokat, akik a kormány által nem kedvelt civil szervezeteket támogatnák” – ecseteli hazánk viszonyait Alföldi Róbert a HVG-nek adott interjújában, melyet a Mandiner szemlézett csütörtökön. A szemle Facebook megosztására kommentelt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere. 

„Tisztelt Alföldi Úr! Mi a feleségünkkel azt szeretnénk, hogy a gyermekeink maradjanak itthon. Legyenek boldogok, mosolygósak itthon Magyarországon. Ha esetleg el is mennek majd tanulni, világot látni, nyelveket megismerni, akkor is jöjjenek majd haza és itthon kamatoztassák tudásukat, mert ez a hazájuk, Székesfehérvár pedig mindig az otthonuk. A szüleiké is és az övéké is” – írta Székesfehérvár polgármestere a Mandiner szemléjének Facebook-bejegyzése alá.

A kommenthez kapcsolódó vita vegyes képet mutat.

Páran a kommentelők közül pártkatonának, képmutatónak nevezik Cser-Palkovics Andrást, aki polgármestereként „burokban élve” vagy épp a „NER kedvezményezettjeként” képtelen megérteni az egyszerű emberek problémáit. Vannak olyanok is, akik ennél cizelláltabban, de Alföldi Róberttel részben egyetértve ecsetelik hazánk viszonyait. 

„Tisztelt Polgármester Úr. Igen jól gondolkodik, és is hasonlóan, de ha agráregyetemi végzettségű lányom akinek három diplomája van és két nyelvet beszél, családjával 2014-ben itt hagyták az országot. Két értelmiségi ember egy gyerekkel nem tudott megélni. Jól van ez így? 3 éve lakásuk van, a családba kettő kocsi, meg magán iskolába jár az unokám. Csak nem rég fizették ki az itthoni diák hiteljüket. Mi ért is vették fel. Mert a szüleik nem álltak anyagilag úgy, hogy tudták volna finanszirozni az egyetemi tanulmányaikat. Jól van ez így? Soha nem akarnak haza költözni, de miért is?” – teszi fel a kérdést az egyik bíráló. 

Többen azonban védelmükbe veszik, és egyetéretenek Cser-Palkovics Andrással: 

„Öt gyereket neveltünk fel ebben a szegény országban uram, és elmondhatom, hogy mindenünk meg van. Kertes ház, és új autó, átlag fizetésből. Minden gyermekemnek szakmája van, és boldogulnak mindannyian. Ja, azt hozzáteszem, hogy böszme idejében bizony szegények voltunk, nem kicsit” – írja egyikük. 

„Akkor miért jöttek haza a covid idején a külföldön dolgozó magyarok és álltak sorba a munkaügyi hivatalok előtt segélyért, ha ott minden jobb? A külföldön élő magyarok miért itt veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, például járnak haza fogorvoshoz, nőgyógyászhoz, egyéb műtétekre, ha ott minden jobb? A hazalátogatásukkor miért kell az apjuknak, anyjuknak egy csomó gyógyszert kiíratni a háziorvosukkal, meg bespájzolni fájdalomcsillapítókat, köhögéscsillapítókat, meg ilyen-olyan gyógyszereket, amikkel kihúzzák az újabb hazalátogatásukig... Miért, ha ott minden jobb?” – kérdez rá egy másik kommentelő. 

„Dr. Cser-Palkovics András meg kell erősítenem. Boldog lennék, ha a gyermekeim itthon maradnának, igyekszem így nevelni őket. Igazából Alföldi kinek a gyerekeiről beszél? Hiszen neki nincs is.....Sőt – egyenlőre – nem is lehet” – írja egy harmadik.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató