2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Macron hadat üzent Magyarországnak és Lengyelországnak

A liberalizmusáról híres francia elnök felháborodását fejezte ki a magyar kormány azon döntése miatt, hogy betiltják a kiskorúakat célzó homoszexualitást népszerűsítő kampányokat.

Macron szerint teljesen legitim, hogy egy kormány és a civil tásadalom szexualizálja a fiatalokat azáltal, hogy kapcsolatba hozza őket az LMBT-közösséggel,ez az Európai Unióban alapvető jog, amit nem lehet támadni.

Macron még ennél is tovább ment, azt is elmondta, hogy az LMBTQ-közösség védelme az Európai Unió alapvető és alapító értékei közé tartozik.

A gyermekek joga a nemük műtéti úton való megváltoztatásához az Unió legfontosabb értékei kőzé irandó.

- jelentette ki Emmanuel Macron.

Az elnök egy videóban nagyon virulens volt, egy igazi "LMBT keresztes hadjáratra" szólított fel a kelet-európai országok ellen, amelyek nem hajlandóak kitenni a gyermekeiket az LMBT-közösségnek. 

Macron azt mondta, hogy

"Az EU-nak meg kell kerülnie a lengyel és a magyar kormányt, és közvetlenül a lengyel és a magyar civil szervezetekkel kell együttműködnie. Az EU-nak jobban jelen kell lennie ezekben az országokban a sajtóban, hogy népszerűsítse azokat, akik az európai eszméket például az LMBT-jogokat védik".
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató