2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Visítanak: "Ellehetetleníti a legnagyobb buzi-magazint a pedofiltörvény"

Ha a Humen Magazinra nem kerül ki a 18-as korhatári jelzés, hirdetőket vesztenek és bírságot kockáztatnak, ha pedig kikerül, az olvasóikat veszíthetik el.

Szarban van az LMBTQ embereknek szóló "kulturális" és életmódmagazin, a Humen Magazin a pedofilellenes törvény miatt – írja a Media1. Ahogy Erdei Zsolt, a magazint kiadó Humen Media Group alapító ügyvezetője pénteken nyilatkozta a lapnak, jövő héten hétfőn kellene nyomdába adniuk a következő számot, és még most sem tudják, rátegyék-e a 18-as korhatári jelzést.

A problémát az jelenti, hogy ha a Humen nem tudja garantálni, hogy a lap csak 18 évesnél idősebbekhez jut el, akkor reklámbevételtől esik el, mert a hirdetők – a homofóbtörvény alapján kiszabható bírságoktól tartva – elállnak a hirdetéstől. Ha viszont behódol a lap a megbélyegző törvénynek, és kikerül a 18-as korhatári jelzés, akkor olvasókat veszíthetnek. Erdei úgy fogalmazott a Media1-nek:

Elképzelhető, hogy végül kitesszük a 18-as karikát, vagy a csak felnőttek szöveget, hogy a hirdetőket ne veszítsük el, de ez azért probléma, hiszen nem pornó- vagy szexoldalról beszélünk, és vannak fiatal olvasóink is.

A lap olvasóinak Erdei szerint 10 százaléka 18 évesnél fiatalabb, ami már csak azért is jelentős arány, mert ez a korosztály jellemzően nem vesz nyomtatott lapokat.

A kiadó a magyarországi helyzet miatt azt is vizsgálja, hogy a Humen Media Group spanyol ága vegye át a nyomtatott lap és a weboldal üzemeltetését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató