2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Brutális sérülés, hordágyon vitték el Conor McGregort

A UFC 264-es számú gáláján, a las vegas-i T-Mobile Arena közönsége előtt csapott össze harmadszor Conor McGregor és Dustin Poirier. Az ír 2014-ben TKO-val győzött, 2021 januárjában viszont az amerikai ütötte ki az egykori dupla súlycsoportos bajnokot, a trilógia záró epizódjának sérülés vetett véget.


A főkártya mérkőzésein több erős teljesítményt is láthattunk, kezdésként a nagy tehetségnek tartott Sean O'Malley hozott kis túlzással bemutatómeccset az egy héttel ezelőtt beugró Kris Moutinho ellen. A milfordi bunyós folyamatosan ment előre, elképesztően sok találatot kapott, egyszer már a földön volt, de a gong megmentette, fél perccel a vége előtt léptette le Herb Dean bíró.

Őket követte Irene Aldana és Yana Kunitskaya a ketrecben, Aldana a mérlegelésen túllépte a megengedett súlyhatárt. A mexikói már az első menetben leütötte az oroszt és TKO-val győzött. A nehézsúlyú Greg Hardy és Tai Tuivasa találkozása sem húzódott sokáig, alig több mint egy perc után Tuivasa balosától dőlt el az amúgy épp támadásban lévő Hardy.

Az este első főmérkőzésén egy sikeres levitel után Gilbert Burnsé volt az első menet a váltósúlyúak csatáján, a második szorosabb küzdelmet hozott, míg a harmadikban Stephen Thompson egy fejrúgással megbillentette a brazilt, aki egyből visszatámadt és újra földre vitte az amerikait. Burns végül pontozással nyert.


Ezután a gála főszereplői jöttek, Conor McGregor rúgásokkal indított, de a menet közepe felé haladva Dustin Poiriernek is voltak találatai, aztán a földön folytatódott a meccs. McGregor sikertelenül próbálkozott fojtással, később az amerikaitól kapott pár kemény könyököst és ütést.

Másodpercekkel a gong előtt felálltak, de aláfordult McGregor bokája, a súlyos sérülés biztos, valószínűleg törésről van szó. 

Poirier így TKO-győzelmet aratott, de az ír a földön ülve, sínbe tett lábbal is azt üzente, hogy nincs még vége.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató