2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dr. Csókay András: hagyják meg a szexuális nevelést a szülőknek!

A kiskorú gyermekek szexuális neveléséről beszélgetett a nemrég megjelent törvény kapcsán Csókay András idegsebész és a felesége a Mária Rádióban.

A 18 éven aluliak körében nem lehet népszerűsíteni a homoszexualitást és a nemváltást az intézményekben. Dr. Csókay András idegsebész a szexuális nevelést kizárólag a szülőkre bízná, akárcsak az új törvény, amivel egyetért. Erről a témáról beszélgetett a Mária Rádióban Csókay Andás és a felesége, Daniella.

„A szexuális nevelés azzal kezdődik, amikor először mondjuk a gyereknek, hogy te kisfiú vagy, kislány vagy. Aztán folytatódik azzal, hogy fiús vagy lányos játékokat adunk neki. De ez persze nem azt jelenti, hogy elvesszük tőle, ha egy kislány autóval kezd játszani vagy a fiú babával. Aztán a szexuális nevelés része az is, ha meglátja apát meztelenül és hasonlítgatni kezdi magát hozzá, hogy neki is fütyije van, mint apának. Ez is elég korán elkezdődik. Fontos, hogy mindig csak arra a kérdésre válaszoljunk, amit ezzel kapcsolatban a gyerek kérdez„

- mondta Csókay.

Az idegsebész kiemelte, hogy úgy kell válaszolni szexuális kérdésekre a gyerekeknek, hogy az a korának és a fejlettségének megfeleljen. A kisgyerek még nem az árnyalatokra kíváncsi, csak világos, egyértelmű válaszokat akar.

„Mi megpróbáltunk nyitottak lenni és a legjobban csinálni, de rengeteg kritikát kaptunk így utólag a gyerekeinktől” - tette hozzá Daniella.

A gyerekeik kritikája abból fakadt, hogy szerették volna, ha még többet beszélnek ezekről a dolgokról. Csókay és a felesége kihangsúlyozták: minden szülőnek magának kell eldöntenie, mikor mit mond el a gyermekének, hogyan neveli, vagy ha nem tudja eldönteni, akkor forduljon szakemberhez, igazi, keresztény szakemberhez.

„A transzgenderrel nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy gyerek találkozik. A homoszexualitással már inkább. Akkor el lehet magyarázni, hogy igen, van ilyen, vannak ilyen emberek. De mi nem ilyenek vagyunk, hiszen látod, neked apukád és anyukád van. A népszerűsítés azt jelenti, hogy vonzóvá tesznek valamit. Ez pedig kisgyerekek esetében teljesen indokolatlan, kockázatos„ – magyarázta Csókay.

„A biztosítékot az veri ki, amikor a torkunkon le akarják nyomni, hogy figyeljetek rám, én is itt vagyok és jogokat követelek magamnak. Én nem a jogokat akarom elvenni. Én nem szeretném, ha a gyerekeinket abban a bizonyos érzékeny életkorban társadalmi érzékenyítés címén terelnék egy általam nem helyesnek tartott irányba. A társadalom számára ez egy meddő út. Az életüket egészségesen megélő emberek szeretnék, ha a gyerekeiket ezen a vonalon tarthatnák. Nem szeretnénk, ha az érzékeny korszakban, óvodáskorban és az azutáni időszakban más emberek a fejünk felett átnyúlva besegítenének ebbe a folyamatba. Ezt minden szülő maga dönthesse el” – mondta el a véleményét Daniella.

Csókaynak nem szakterülete a pszichológia, de rendszeresen követi az általa megbecsült szakembereket a témában, példának emelte ki a bátyját és Bagdy Emőke professzor asszonyt.

Kiderült: az ismerősi körükben is vannak homoszexuális beállítottságú emberek és azt is elárulták, szerintük hogyan kell reagálni, ha a gyerek előáll azzal, hogy ő az. „Nagyon fontos a normális kommunikáció fenntartása, hogy belelássunk a gyerekben zajló folyamatokba. Ha a gyerek előáll ezzel, nem szabad indulatból reagálni. Beszélgetni kell vele, hogy miért érzi ezt, hogyan jutott erre a gondolatra.„

Hagyják meg a szülőknek, hogy ő beszéljen a gyerekeivel erről – emelik ki a beszélgetésben többször.

„A homoszexualitás nem társadalmi bűn. Az más kérdés, hogy az egyháznak megvan egy sarkalatos véleménye, amivel én teljesen egyetértek. De a pedofília, az egyszerűen bűn. Nagyon jól döntött a kormány, hogy elkülönítette a jogszabályban a 18 éven felülieket és a 18 éven aluliakat„

– ecseteli Csókay.

Hagyják meg a szexuális nevelést a szülőknek! Ez jogos elvárása a szülőnek, hogy más ne beszéljen erről az ő gyerekével vagy ne hívja fel erre a figyelmét – szögezték le.

„Ha mindenképpen egy hivatásos szakembert küldenének az iskolába, akkor azt nagyon jól megnézném, hogy ki az, milyen szervezetnek a szakértője. Ha azt mondjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, akkor mondhatom azt, hogy az LMBTQ által delegált előadó egy kicsit részrehajló lesz önmagukkal szemben. Pont ez az, amit én nem szeretnék„ – magyarázta Csókay doktor felesége.

Hozzátette:

az oktatási intézményekben abszolút a kiskorú gyermek érdekeit figyelembe vevő független és pártatlan szakember, aki ne adj isten, még szülő is, az mondja el a gyerekeknek tudományosan megalapozott módon, amit a szexualitásról az adott életkorban tudnia kell .

Forrás: Ripost

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató