2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri felszólította a Fideszt: ne hergeljenek a Blaha Lujza téri felújítás miatt

Nem adott érdemi választ Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy miért egyszerre zajlik három olyan nagy felújítási beruházás, amely blokkolja a város autós és közösségi közlekedését is. Megkezdődött a Blaha Lujza tér felújítása, ám az erről tartott sajtótájékoztatón is csak Tarlós Istvánra mutogatott a baloldali városvezetés.

A július 12-én tartott sajtótájékoztatón Karácsony Gergely kitérő választ adott arra az újságírói kérdésre, hogy ezek a munkálatok miért egyszerre zajlanak.
Mindeközben a városban kritikussá vált a közlekedési helyzet.

Az autós közlekedés a felújítások, a rosszul kialakított kerékpársávok és a terelések miatt rendkívül lelassult, gyakorlatilag mindenütt dugó van.

És ha ez nem volna elég, rengeteg buszon és villamoson nem működik a klímaberendezés. Pillanatnyilag Budapesten viszonylag problémamentesen csak gyalog vagy kerékpárral lehet közlekedni, és külön gond átjutni a Duna egyik partjáról a másikra.

Nyolcvan fát és ezer négyzetméteres zöldterületet ígér a városvezetés a Blaha Lujza térre – derült ki hétfői sajtótájékoztatójukon. Karácsony Gergely, Budapest alkalmatlan főpolgármestere arról beszélt, éppen itt az ideje annak, hogy a főváros szégyenfoltjának számító Blaha Lujza teret Budapest büszkeségévé tegyék.

Büszke rá, hogy a kormányzati megszorítások és a pandémia ellenére el tudják kezdeni a tér felújítását, ami zöldítést és akadálymentesítést jelent. Az átadás pontos ideje nem ismert, a városvezetés most 2022 végére számol a munkálatok befejezésével.

Karácsony Gergely arról beszélt, a tér felújítása „türelmet is igényel”, hiszen 10-12 hétig forgalomkorlátozásra kell számítani, ezek azonban nagyrészt a nyári szünet idejére esnek (valószínűleg októberig fognak tartani). A Wesselényi utcát és a Dohány utcát is megnyitják mindkét irányban, hogy az autósok akadálytalanul tudjanak közlekedni a lezárások alatt is - mondta a főpolgármester.

A korlátozások a tömegközlekedéssel járókat is érintik majd, ugyanis javítani kell a metróaluljáró födémjét is.

Karácsony a politikai ellenfeleitől azt kérte,

ne hergeljék a budapestieket a főváros fejlődésével szemben,

hiszen minden beruházás türelmet követel. Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármesterének nincsenek kétségei a hergelés felől, „mert mást nem tudnak csinálni”. Niedermüller szerint azonban egy lakásfelújítás is kellemetlenségekkel jár, így egy tér felújítása is. Pikó András, Józsefváros polgármestere arról beszélt, ő külön ragaszkodott a Corvin üzletház homlokzatának megújításához, valamint ahhoz, hogy közvécét is hozzanak létre a Blaha Lujza téren.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató