2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Gendersemleges lett a Lufthansa

Eltűnik az évtizedek óta használt „Hölgyeim és Uraim” megszólítás a fedélzeten, írja Németh Balázs.

„Hölgyeim és Uraim! Nincs megállás! GENDERSEMLEGES üzemmódra áll át a német Lufthansa légitársaság. Eltűnik az évtizedek óta használt »Hölgyeim és Uraim« megszólítás a fedélzeten. »KEDVES VENDÉGEINK!« (vagy inkább „Kedves utasaink!” – a szerk.) – tegnap este jelentették be, hogy mostantól így köszöntik az utasokat” – írja a műsorvezető saját közösségi oldalán.

Nem a Lufthansa az első

Hozzátette: „Nincsenek hölgyek, nincsenek urak, utasok vannak. A cég indoklása szerint fontos, hogy MINDENKI elégedett legyen, ezért »érzékenyebben kommunikálnak nemi szempontból«. (Ez egy idézet volt.) A repülőkön már a napokban váltanak, aztán


idővel a foglalási rendszert is kibővítik, hogy ne csak »nők« és »férfiak« vehessenek jegyet,

lesz harmadik kategória is. Minden kiadványt gendersemlegessé alakítanak, még a cégen belüli kommunikációban, például a belső emaileknél is ez lesz az elvárás.”

Azt is megjegyzik a német cikkek, írja Németh Balázs, hogy a Lufthansa nem az első, hiszen például az Air Canada, sőt a Japan Airlines is már korábban „átállt”. „Szóval nincs megállás, kapcsoljuk be az öveket! Nagyon jó lenne tudni, hogy erre a változtatásra valós igény merült fel a »nem hölgy« és »nem úr« utasok részéről, vagyis tényleg van olyan, akit ez zavar, vagy az egész egy marketingfogás a multik – most például a Lufthansa – részéről. Ha valaki érintett az ügyben, megírhatná!” – írja a műsorvezető.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató