2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Kuncze Gábor: „ha Orbán elmegy, a gyűlölet itt marad velünk”

A kommunista nepszava.hu szombati beszámolója szerint egy szakmájában elismert baranyai rendőr az alábbi bejegyzésben tette közkinccsé a véleményét:

„Megkérem az RTL-t, hogy indítson egy külön BUZI csatornát, és ezt a sok retket ott mutogassa annak, aki kíváncsi rá!”

A volt belügyminiszter szerint az eset pontosan leképzi a hétköznapok orbáni gyűlöletpolitikáját.

Az idézett cikkben az is szerepelt, hogy bár a bejegyzést a közösségi elvek megsértése miatt törölte a világháló, az „elkövető” rendőr felháborodva rákontrázott egy utánlövéssel, hogy a „buzi” szót már leírni sem lehet, mert rögtön törlik. Ezt követően kikérték az illetékes Baranya Megyei Rendőrkapitányság véleményét a történtekről, ahonnan az alábbi távolságtartó válaszban közölték, bár nem értenek egyet az idézett szöveggel, de magánvéleményt fogalmazott meg a rendőr, tessék továbbhaladni:

„A poszt írója magánvéleményt fogalmazott meg, azt nem hivatalos eljárásban, nem rendőrként tette. A poszt indítékáról, illetve valódi szándékáról nincs tudomásunk. A magánvélemény stílusa és modora a rendőrség szemléletével nem összeegyeztethető, az ilyen jellegű megfogalmazásoktól a rendőrség határozottan elhatárolja magát. A rendőrök médiában való szereplését norma szabályozza, az engedélyhez kötött. Az ebben foglaltakat a poszt írója nem sértette meg, ettől függetlenül a rendőrség folyamatosan felhívja az állomány figyelmét arra, hogy a saját személyén keresztül az egész testület megítélését befolyásolja. A közlés magánvélemény, erre való tekintettel rendőrség azt nem kommentálja.”

Kuncze Gábor, a bukott belügyér szerint a gyűlölet már a hétköznapokba is leszivárog, az megengedhetetlen és nem más, mint a politikai vezetés bűne.

A magyargyűlölő, SZDSZ-es politikus általános politikai jellemrajzként említette, hogy Orbánnál az elmúlt 10-12 évben egyértelműen megfigyelhető tematika az ellenség kijelölése, velük szemben építi fel a kampányát és a szavazóinak egy része ezt vakon követi. „Mindennek egyetlen eredménye van: egyre terjed a gyűlölet az országban, az idézett bejegyzés is egyértelműen erre utal. Ha Orbán elmegy, a gyűlölet itt marad velünk és ettől sokkal nehezebb lesz megszabadulni, mint Orbántól” 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató