2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Súlyos büntetést kapott a Google a francia versenyhatóságtól

A francia versenyhatóság 500 millió euróra (177,7 milliárd forint) büntette az amerikai Google-t, mert nem tett eleget a versenyhivatal korábbi határozatának, amely szerint kárpótolnia kell azokat a hírszolgáltatókat, akiknek az anyagait újra publikálta.A hivatal megállapította, hogy

A GOOGLE NEM FOLYTATOTT JÓHISZEMŰ TÁRGYALÁSOKAT A SÉRTETT KIADÓKKAL, AKIKNEK KÉT HÓNAPON BELÜL ELŐ KELL TERJESZTENIE KÁRPÓTLÁSI AJÁNLATÁT.

Amennyiben a kéthónapos határidőt nem tartja be a Google, a büntetés összege naponta 900 ezer euróval emelkedik.

A Google szóvivője útján "súlyos csalódottságát" fejezte ki a büntetés miatt, és azt hangoztatta, hogy jóhiszeműen járt el az egész eljárás során.

A CÉG SZERINT A BÜNTETÉS MÉRTÉKE NEM VESZI FIGYELEMBE A MEGEGYEZÉS ÉRDEKÉBEN KIFEJTETT ERŐFESZÍTÉSEIT ÉS AZT "A REALITÁST SEM, AHOGYAN A HÍREK MŰKÖDNEK A GOOGLE PLATFORMJAIN".

A francia versenyhivatal egy hónappal ezelőtt már egy más ügyben 220 millió eurós bírságot szabott ki a Google amerikai vállalatra az online reklámpiacon folytatott gyakorlata miatt, és reformokra szólította fel az óriáscéget.

A Google akkor jelezte: megállapodott a versenyhivatallal többféle megoldásról, amely hozzájárulhat az online reklámpiaci működésének javításához.

A francia versenyhivatal három sajtócsoport, a francia Le Figaro, a belga Rossel és globális médiaóriás, a News Corp megkeresésére foglalkozott az üggyel.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató