2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Varga Judit: a szlovén elnökség sikere kulcsfontosságú Európa jövőjét illetően

Júliustól Szlovénia vette át a stafétát az Európai Unió Tanácsában hat hónapig. A szlovén elnökségnek nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan fajsúlyos kérdésekben kell majd szerepet vállalnia, mint a járvány utáni gazdasági helyzet visszaállítása, az egyre növekvő migrációs nyomás kezelése, a nyugat-balkáni országok csatlakozásának elősegítése és az Európai Unió megosztottságának enyhítése. Emellett, – mint minden soros elnökségnek – törekednie kell arra, hogy jó közvetítő legyen a tagállamok között–hangsúlyozta a közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kiemelte, hogy egy ilyen kihívásokkal teli időszakban megnyugtató, hogy a szlovén elnökség nagyon egyenes és igaz európai elveket követ: Janez Janša szlovén miniszterelnök szerint az Európai Unió 27 különböző háttérrel és kultúrával rendelkező tagállamból áll, ezért nem válhat egy nemzetek feletti olvasztótégellyé.

Magyarországgal egyetértésben a szlovén elnökség is azt vallja, hogy a jövő Európáját az erős nemzetállamok határozzák meg, akik szorosan együttműködnek egymással

–mutatott rá a tárcavezető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató