2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A francia filozófus szerint Franciaország már soha nem tudja visszaállítani a migráció előtti állapotát

Alain Finkielkraut, a közismert francia kortárs filozófus és a Francia Akadémia tagja az amerikai Vanity Fair magazinnak adott interjújában fejtette ki véleményét arról, hogy a Franciaországot célzó ellenőrizetlen, illegális bevándorlás visszafordíthatatlan károkat okozott a francia kultúrában és társadalomban.

A 2022-es francia köztársaságielnök-választáshoz vezető kampányban a franciaországi illegális bevándorlásra adandó válasz minden jelöltnél „kötelező” és központi téma lesz. A filozófus szerint azonban a Franciaországot évtizedek óta célzó és elszabadult illegális bevándorlás már olyan demográfiai mutációkat hozott létre, amely nemcsak precedens nélküli a francia történelemben, de visszafordíthatatlan is. „Ennek a társadalmi kihívásnak és problémának a láttán a francia elit pedig semmi mást nem tesz, mint önmagát ostorozza. De ha egy ország és népe nem akar, vagy nem tud önmagához hű maradni és a saját értékei mellett kiállni, akkor a probléma nagyon súlyossá válik” – hangsúlyozza Finkielkraut.

2020-ban 6,8 millió regisztrált új bevándorló élt Franciaország területén, amely a teljes francia lakosság 10,2 százaléka. 36 százalékuk, azaz 2,5 millió új bevándorló kapta meg közülük a francia állampolgárságot. A Franciaországban élő (újonnan érkezett) külföldiek száma 5,1 millió volt 2020-ban.

Forrás: valeursactuelles.com nyomán MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató