2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Anarchista feministák támadták meg egy osztrák lap szerkesztőségét - Videó

Mert szerintük az afgánok által megerőszakolt és meggyilkolt 13 éves kislány esetéről a lap rasszista stílusban tudósított.
 
Betört az osztrák oe24.at online újság szerkesztőségébe és megtámadta a lap dolgozóit az Alerta Feminista elnevezésű csoport húsz tagja – közölte a Médi1. A lap szerint a támadás oka, hogy

az anarchista feminista szervezet így akart tiltakozni a közelmúltban 3 afgán migráns által megerőszakolt és meggyilkolt 13 éves lány történetét bemutató tudósításaik rasszista jellege ellen.

A múlt héten történt támadásról a lap azt írja, hogy a szeméttárolón keresztül jutottak be hozzájuk és a reklámértékesítési irodáig jutottak, ahol több dolgozót megtámadtak. 

A rendőrség néhány percen belül kiért a helyszínre. A maszkosok egy része elmenekült a rendőrök elől, a többiek azonban megpróbálták elfoglalni az épület többi részét. Az aktivisták célja a szerkesztőség és a  tévéstúdió elfoglalása volt, de a rendőrség fellépésének és az oe24 alkalmazottak ellenállásának köszönhetően ez nem valósult meg. 

A feministák maguk tettek közzé egy videót a támadásról a szervezet Twitterén, amelyet itt tud megnézni, aki rajong az ékes német szitkozódásért.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató