2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Gulyás: Karácsony Gergely álhíreket terjeszt, de lebukott

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Semmelweis Egyetem kutatása egyértelműen igazolja, hogy valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96%-nál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen.



Gulyás Gergely bejegyzésében úgy fogalmaz: a főpolgármester hazugságai lelepleződtek.

"Karácsony Gergelynek a Gyurcsány Ferenc kegyeiért folyó harcban semmi nem drága. Politikai célból hetek óta kelt minden alap nélkül félelmet azokban a magyar emberekben, akiket kínai vakcinával oltottak be. Mostanra egyértelműen kiderült: a főváros által alkalmazott 'vizsgálat' csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem. A SOTE kutatása igazolja, hogy a Karácsony Gergely által a védettség hiányával megtévesztett emberek 88 százaléka is védett"

- írja a miniszter.

Hozzáteszi: összességében valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina, így Sinopharm vakcinája is 96%-nál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen. Szerinte a főpolgármester kevesebb mint két év alatt a fővárosban Európa legnagyobb közlekedési dugóit állította elő, aggasztó a köztisztasági helyzet, és Budapestet újra elárasztották a hajléktalanok.

"Karácsony Gergely ahelyett, hogy a saját maga által okozott problémákra keresne megoldást, a beoltott és védett emberekben igyekszik félelmet kelteni, hogy ezzel is a kormányt rágalmazhassa. A főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik" - zárja bejegyzését.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató