2021. október 26. - Dömötör
EUR : 364.46
USD : 312.84
Időjárás ikon12°

Donáth szerint az EU segít, de nekünk, magyaroknak kell helyreállítani a demokráciát

A Momentum EP-képviselője önfeledten tombol a Facebookon, miután az Unió megtámadta hazánkat.

Ezt írja Donáth:

„A Fidesz magyart fordít magyar ellen, hogy elterelje a figyelmet: alapítványokon keresztül lopják el a közvagyont, egy kínai kommunista egyetemet, a Fudant hozzák Európa szívébe és koncesszióban árusítják ki Magyarország autópályáit. Orbán Viktor megbélyegez, megoszt és gyűlöletet kelt. Mindezt úgy, hogy a legfrissebb felmérések szerint a magyarok sokkal elfogadóbbak és szolidárisabbak a kisebbségekkel szemben, mint ahogyan azt a magyar kormány láttatni próbálja.

Meg kell mutatnunk, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral. Kötelességünk kiállni azokért, akiket diszkriminálnak, akikkel rosszul bánnak, vagy elhallgattatják a hangjukat. Élen kell járnunk a demokrácia, az igazságos és emberséges jogállam, továbbá az alapvető jogok közös európai értékeinek védelmében.

Ennek a kormánynak ráadásul nem ez az első gyűlöletkeltő húzása, nem először rúg bele a kisebbségekbe: ezt tette korábban a menekültekkel, a romákkal, most pedig az LMBTQ+ emberekre vadászik. 2010 óta a magyar kormány az LMBTQ+-emberek esetében sem tartja be az alapvető emberi és polgári jogokat, és most törvénnyel akar gyűlöletet kelteni ellenük azzal, hogy megbélyegzi a fiatalokat.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató