2022. október 01. - Malvin
EUR : 421.41
USD : 428.57
Időjárás ikon21°13°

Gulyás: A járvány szempontjából hazánk az egyik legbiztonságosabb európai ország

A konkrét döntéseket holnap jelenti be Orbán Viktor – mondta a kormányinfón Gulyás Gergely.


 
Csütörtökön került sor Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra szokásos sajtótájékoztatójára, amely előtt a harmadik oltás témája tartotta lázban a közvéleményt. Erről Novák Katalin szerdán azt nyilatkozta az ATV-ben, hogy csütörtökön vagy pénteken döntés születhet.

Közben megjöttek a csütörtöki adatok is: ebből az derült ki, hogy újabb 49 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 552 859 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 250 459-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 808 661-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 013. A gyógyultaké 742 270-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 36 378. Kórházban 83 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1544-en vannak, a mintavételek száma 6 229 508-ra nőtt.

A tegnapi kormányülésen a járványhelyzettel foglalkozott a kormány– kezdte a kormányinfót Gulyás Gergely, aki kiemelte: Magyarország a legbiztonságosabb ország európai szempontból,


„bármikor bárkit be tudunk oltani”.


Nálunk a negyedik hullám még nem jelent meg, Európa több országában azonban igen – mondta, hozzátéve hogy ez már főként az oltatlanokat érinti.

Gulyás elmondta: a harmadik oltás, a kötelező oltás, és a kisgyermekek oltása volt napirenden szerdán, konkrét döntések holnap, a miniszterelnöki rádióinterjúban várhatóak.

A kötelező oltásról a miniszter azt mondta, helyesnek tartják azt a svájci alkotmányból átvett passzust, hogy mindenki felelős önmagáért, azonban egyes helyeken meg kell vizsgálni, hogy kötelezővé lehet-e tenni a koronavírus elleni oltást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató