2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Három házba is villám csapott Szabolcsban

A hétvégén is számítani kell majd zivatarokra.

Csütörtök estig nagyjából 50 esethez riasztották a tűzoltókat a zivatarokkal összefüggésben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Mukics Dániel, a szervezet szóvivője elmondta: a legtöbb hívást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kapták, ahol három településén okozott kárt villámcsapás.

-Kéken, az Ady Endre utcában csapott bele egy családi ház kéményébe a villám, ennek következtében a tető is megrongálódott.
-Aranyosapátin szintén egy családi ház kéménye rongálódott meg villámcsapás miatt.
-Ajakon a házat ért villámcsapás kisebb elektromos tüzet is okozott.

Az OKF szóvivője arra figyelmeztetett, hogy amíg közel van a vihar, ajánlott kihúzni az elektromos eszközök csatlakozóit, mert villámcsapás esetén a hálózatba dugott eszközök tönkremehetnek.

A villámcsapások mellett jellemzően kidőlt fák és letört faágak, néhány esetben a felgyülemlett csapadék miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök estig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ország keleti felében jelenleg is több járásban vannak érvényben első-, több helyen másodfokú riasztások zivatarveszély, illetve a felhőszakadás veszélye miatt.

Azt írták: a Tiszántúlon a heves zivatarok az éjszaka első felében fokozatosan elhagyják az országot. A leghevesebb zivatarcellákhoz felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés is társulhat. Péntek reggelre fokozatosan csillapodnak a zivatarok, de a délelőtt folyamán ismét aktívabbá válik a légkör – emelte ki a meteorológiai szolgála

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató