2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Varga Judit: Kiderült, a Bizottságnak az a baja, hogy nem engedjük be intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit

Az igazságügyi miniszter szerint a népszerűsítés, azaz a propaganda tilos, ez fáj az Európai Bizottságnak.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a néhány hete elfogadott gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. A testület úgy véli, a jogszabály számos uniós normát megsért, szerinte az egyenlőség, az alapvető jogok érvényesülése csorbát szenvednek. A Varga Judit igazságügyi miniszternek címzett – és Thierry Breton, az unió belső piacért felelős biztosa által aláírt – 56 oldalas felszólító levélben jogsértőnek nevezte többek között azt is, hogy az oktatás keretében nem népszerűsíthetőek a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást bemutató tartalmak.

Varga Judit a Facebook-posztjában azt írja, az Európai Bizottság (EB) a ma megküldött hivatalos felszólításából kiderül, hogy „az a baja a köznevelési törvény módosításával, hogy nem engedjük be köznevelési intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit”.

Az igazságügyi miniszter szerint ezzel kibújt a szög a zsákból, hiszen az EB eddig tagadta, „hogy az lenne a problémája a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét a magyar óvodákban és iskolákban”.

Az Európai Bizottság szerint „azon tilalom, melynek értelmében »a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások« az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását”.

A miniszter külön hangsúlyozza, hogy a népszerűsítés, azaz a propaganda tilos, ez fáj a Bizottságnak, azt sérelmezik, hogy Magyarországon „nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ- aktivistákat az iskolákba.”

Varga Judit mindezek után azt reméli, hogy a hazai és nemzetközi média korrigálja a „széles körben terjesztett álhíreit”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató