2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dán kiállás a magyar törvény mellett

A dán Új Polgáriak (Nye Borgerlige) párt egyik politikusa állt ki a magyar gyermekvédelmi törvény mellett. Szerinte a jogszabály nem érinti a homoszexuálisok jogait.

A Jyllands-Posten napilapban Henrik Ræder Clausen, a dán Új Polgáriak parlamenti jelöltje azon véleményét fejezi ki, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény „egyáltalán nem a homoszexuálisok jogairól szól”. A képviselőjelölt szerint ez „a gyermekek védelméről szól, a pornográfi a és a homoszexualitás, az új nemi identitás vagy a nemek megváltoztatása iránti agitáció ellen” véd.

Szerinte ezek

„olyan témák, ahol a legjobb, ha a gyerekek a szüleikhez fordulnak tanácsért.”

A törvényt „az LMBTQ-lobbi a demokrácia és az EU alapvető jogainak támadásaként értelmezi – vélekedik Clausen.

 A helyzet az, hogy a természet két nemet adott nekünk, férfit és a nőt… Ezután vannak kisebbségek, amelyek sokféle más vonzerővel és identitástapasztalattal rendelkeznek… törvényeink megadják a jogot ennek kibontakozására, mindaddig, amíg ez nem árt másoknak. Ezeknek a kisebbségeknek nincs joguk arra, hogy a nemre és a szexualitásra vonatkozó elképzeléseikkel közvetlenül befolyásolják a gyermekeket”

- írja a dán politikus.


Ennek ellenére az Európai Parlament úgy döntött, hogy Magyarországot a lehető legerősebben el kell ítélni. A parlament megfosztaná Magyarországot a szavazati jogától, és megvonná a koronavírus utáni újraindítási forrásokat is. „De mi köze a koronavírustámogatásoknak a melegek jogaihoz? Semmi” – vélekedik Clausen. – Hogy lehetséges, hogy az LMBTQ-lobbi ekkora befolyást nyert az EU-ban? (…) Az LMBTQ Nation honlapján például a törvényt szélsőségesnek, Orbán Viktort pedig fasiszta diktátornak nevezik… Ezek nem éppen racionális érvek”, állítja az Új Polgáriak jelöltje.

Szerinte az EU az emberi jogokat szélsőségesen értelmezi, és ezeken keresztül megpróbál beavatkozni a tagállamok belügyeibe.

„Magyarország választott képviselői törvényt fogadtak el a gyermekek védelméről az egyértelműen a felnőttkorhoz tartozó problémákkal kapcsolatban. Így működik a demokrácia, és ezt minden félnek tiszteletben kell tartania”

- zárja gondolatait Henrik Ræder Clausen

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató