2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Új szintre emeli a hazai filmgyártást a készülő Hunyadi-sorozat

Újabb részletek derültek ki a Bán Mór regényei alapján készülő Hunyadi-tévésorozatról,- írja a Mandiner.hu.

Mint arról mi is beszámoltunk, Bán Mór Hunyadi Jánosról szóló, tizenkét kötetesre tervezett regényfolyamából televíziós sorozat készül, a Nemzeti Filmintézet honlapján megjelent információk szerint a Tévés Döntőbizottság május közepén 76.880.400 forint támogatást ítélt meg a sorozat gyártáselőkészítésére.

A producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, a showrunner pedig a szintén kanadai-magyar George Mihalka lesz. Az alkotók a Varietynek nyilatkozva azt mondták: Lantos produkciós cége, a David Cronenberg filmjeit is gyártó Serendipity Point Films a Babylon Berlint és a Gomorra-sorozatot készítő Beta Film is részt vesz a projektben.

A munkacím Rise of the Raven (A holló felemelkedése), és tíz epizód lesz, amelyet Magyarországon és Szlovéniában a TV2 vetít majd.

Az elmúlt tíz évben dolgoztam azon az alkotótársaimmal, hogy Bán Mór különösen erős tízrészes történelmi regényét képernyőre vigyük. A Beta Filmben olyan partnerre leltem, akik osztoznak a nagyratörő ambíciónkban

– fogalmazott Lantos. 

Mihalka pedig arról beszélt, hogy régi álma teljesül azzal, hogy szülőföldjén, Magyarországon forgathat, ráadásul az első Magyarországon készülő nemzetközi gyártású sorozatot. 

 

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató