2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Elrabolták és megkínozták az afgán nagykövet lányát Pakisztánban

Ismeretlen támadók rövid időre elrabolták és bántalmazták Afganisztán iszlámábádi nagykövetének lányát - közölte szombaton az afgán kormány.

Szilszila Alihil hazafelé tartott a pakisztáni fővárosban, amikor néhány órára elhurcolták és "súlyosan megkínozták" - adta tudtul nyilatkozatában az afgán külügyminisztérium, további részleteket azonban nem közölt az Iszlámábádban elkövetett bűncselekményről.

"Alihil kiszabadult elrablói fogságából, s azóta kórházi kezelésben részesül" - teszi hozzá a nyilatkozat, az incidens kivizsgálását és az afgán diplomaták biztonságának szavatolását követelve a pakisztáni féltől.

A pakisztáni külügyminisztérium szerint az afgán nagykövetségtől olyan tájékoztatást kaptak, miszerint

az afgán nagykövet lánya bérelt járművel utazott, amikor megtámadták. A rendőrség nyomoz a "nyugtalanító incidens" ügyében, s a hatóságok megerősítették az afgán nagykövet és családja biztonsági őrizetét - áll a válasznyilatkozatban.

Az egymással szomszédos Pakisztán és Afganisztán kapcsolata hosszú ideje fagyos. Kabul azzal vádolja Pakisztánt, hogy menedéket biztosít a kabuli kormány megdöntéséért harcoló tálib lázadóknak, míg Iszlámábád vádjai szerint az afgán vezetés lehetővé teszi szélsőségeseknek, hogy a területéről kiindulva kövessenek el támadásokat Pakisztánban. A felek kölcsönösen tagadják egymás vádjait.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató